Kako da vidite slučajno obrisane notifikacije?

Objavio u 30/12/2013 u 11:12

Da li vam se ikada desilo da slučajno clear-ujete notifikacije a da ste u poslednjem trenutku shvatili da ste ipak hteli neku i da pogledate? Ja jesam, nekako sam se u poslednje vreme naučio da se držim podalje od tog clear dugmeta. Međutim, desi se i danas da pomislim, nema ništa bitno od notifikacija i ćao, ode notifikacija.

E, pa postoji lek, to jest izum dvadeset prvog ipo veka nazvan Undo, ovog puta i za notifikacije, često prevedene kao obaveštenja 😛

Notifikacije

Prvo, moram da napomenem da je ova funkcionalnost dostupna samo na Android verziji 4.3 Jelly Bean ili novijoj. Ali, ako ispunjavate ove uslove, ne morate ništa da instalirate ili aktivirate, sve je to već tu.

    1. Otvorite App Drawer i idite na Widgets tab
    2. Listajte sve dok ne dođete do opcije “Shortcut to Settings“, Widget će imati Settings ikonu.
    3. Prevucite widget na početni ekran i postavite ga gde vam odgovara. Kada to uradite, pojaviće se gomila opcija.
    4. Odaberite Notifications

Ovako ćete kreirati ikonu na desktopu na koju kad kliknete, dobićete svu istoriju notifikacija

Otvaranjem ove istorije, videćete sve notifikacije (obaveštenja) koje ste primili u poslednje vreme, bez obzira da li ste ih obrisali ili ne. Možete videti naslov notifikacije, koja aplikacija ju je kreirala i u koje vreme se prvi put pojavila u notifikacionom baru. Odabirom bilo koje imate istu funkcionalnost kao da ste je odabrali iz notifikacionog panela.

Ja nisam čuo do sada za ovu mogućnost. A vi?

[via AndroidPIT]

[thankyou]

Tags: AndroidnotifikacijeobavestenjapodešavanjasettingsUndowidget

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

6 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *