Kako da gledate Letnje Olimpijske Igre u Rio2016 sa Android uređaja ili Računara?

Objavio u 06/08/2016 u 17:34

Ako ste poput mene i nemate TV ili vas mrzi da palite TV ili možda samo želite da gledate Letnje Olimpijske Igre u Rio2016 na alternativan način, postoji rešenje …

Dakle, za Android uređaje postoji aplikacija Orion TV koja ima RTS 1 i RTS 2 na kom postoji domaći prenos olimpijade.

Za gledanje Olimpijade preko Android uređaja, dovoljno je da instalirate Orion TV aplikaciju na željeni uređaj i započnete trial period i već možete da uživate u Live Streaming-u solidnog kvaliteta olimpjiskih igara.

Orion TV
Orion TV
Price: Free

Ukoliko vam je mali ekran na vašem Android uređaju i želite da gledate olimpijadu na kompu, možete pokrenuti Orion TV aplikaciju i kao Chrome app. Evo kako:

Prvo instalirajte Twerk dodatak za Chrome:

Unknown app
Unknown app
Developer: Unknown
Price: Free

Zatim instalirajte neki fajl menadžer ili aplikaciju koja može da izvuče APK fajl iz sistema. Ja koristim Solid Explorer, ali većina Backup aplikacija to može da uradi.

Solid Explorer File Manager
Solid Explorer File Manager
Developer: NeatBytes
Price: Free

U Solid Explorer-u u sidebar-u ćete naći opciju Applications pri samom dnu.

zatim izaberite User apps, i skrolujte do Orion TV aplikacije. Dodirom na ikonicu selektujte aplikaciju, zatim je kopirajte u folder po izboru, npr. Downloads folder. Preko AirDroid aplikacije kopirajte ovaj APK na komp ili preko USB-a.

Pokrenite Twerk Chrome aplikaciju.

twerk

Prevucite APK u Twerk prozor i dobićete mogućnost detaljnih podešavanja aplikacije:

twerk2

U Application Name dropdown-u izaberite Orion TV koji će vam podesiti i opciju Package Name. Zatim kliknite na Build. Nakon toga će vam Twerk aplikacija ponuditi gde hoćete da sačuvate ovu Chrome aplikaciju. Sačuvajte je negde gde vam neće smetati, jer ona ostaje na toj lokaciji i nakon instalacije.

Pokrenite Chrome i otvorite extension manager (ili ukucajte ovaj URL u address baru: chrome://extensions/)

Zatim prevuci u taj tab folder koji vam je Twerk aplikacija napravila.

To je to, možete pokrenuti Orion TV desktop aplikaciju.

OrionTV_001OrionTV LOI 2016

Naravno, ovo ne važi samo za Orion TV aplikaciju, većinu Android aplikacija možete na ovaj način instalirati na računar. Ono što je najbolje je da se ove aplikacije mogu instalirati na svim operativnim sistemima na kojima radi Chrome. Znači i Windows i Linux i MacOS.

Tags: gledanje olimpijadelive streamolimpijadaolimpijada live streamrio2016

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Ne može da se klikne da demo. Kad kliknem na demo kaže molimo vas ulogujte se… A apsolutno ista apk na telefonu radi na demo bez problema.

 • Ako želite da gledate olimpijadu ali ono što RTS ne prenosi, možete naći ovde http://www.streamgaroo.com/live-sport

  Samo na listi nemojte kliknuti na Play nego na link u listi i dobijate free verziju.

 • Srđan Janković 07/08/2016 u 5:05 PM

  OrionTV je aplikacija koja je startovala još prošlog leta (2015). Vrlo brzo je postala popularna, a odlaganje početka plaćanja je samo doprinelo tome da se nađe na mnogim Android telefonima širom sveta (mnogi moji prijatelji iz dijaspore su bili oduševljeni). Kvalitet slike je odličan, a poželjno je da aplikaciju koristite kada imate pristup kvalitetnom wi-fi signalu.

  Od pre nekog vremena, OrionTV aplikacija se plaća i generalno mislim da je cena neprimereno visoka, s obzirom da sportskih kanala nema, a da je tu značajan broj lokalnih TV stanica koje nemaju veliku popularnost. Pored mnoštva informativnih kanala u pozitivnom smislu izdvojio bih popularni kanal za decu Nickelodeon i muzički kanal VH1. Tu je i filmski paket FILMBox kojim lično nisam oduševljen. Po meni, cena bi trebalo da bude najviše 250-300 din. na mesečnom nivou (umesto sadašnjih 599 din), kao što je u startu i reklamirano i ta cena bi trebalo da važi po nalogu, a ne po uređaju.

  S obzirom da je tema ovog članka praćenje Olimpijskih igara na Android uređajima, za 300 din, tj. za dvonedeljnu pretplatu (2×150 din), možete obezbediti praćenje svih događaja iz Rija, tj. pratiti RTS 1 i 2 na (jednom) vašem uređaju. To je da kažemo u redu, ali mislim da bi nadležni iz Orion kompanije trebalo da razmisle o cenovnoj politici jer bi trebalo da rade na tome da imaju što “širu i verniju” bazu korisnika, bez obzira koje sportsko takmičenje je trenutno aktuelno.

  OrionTV aplikacija ima tzv. trial mod, koji traje nekoliko (7) dana u kome su vam dostupni svi kanali. Nakon toga gledate samo 5 informativnih kanala besplatno, a ostali vam nisu dostupni dok se ne pretplatite. Ne možete “prevariti” aplikaciju deinstaliranjem i ponovnim instaliranjem, mada ono što znam iz ličnog iskustva je da ako reinstalirate uređaj i ponovo instalirate aplikaciju opet imate trial mod i sve kanale na raspolaganju. Ne znam da li je to “rupa” u aplikaciji koju može iskoristiti neko ko ima više iskustva i znanja…

  Inače, sajt Radio Televizije Srbije ima opciju “RTS uživo, tj. Live Stream” i svi posetioci sajta iz Srbije mogu besplatno da prate prenose sa Olimpijskih igara. Ovo radi i preko Android uređaja, tj. RTS Android aplikacije. Probao sam preko LG G2 kroz Chrome pretraživač, funkcioniše odlično. Za našu dijasporu ovo međutim nije rešenje, a ne znam da li se to može zaobići korišćenjem nekih VPN aplikacija (TunnelBear i sl.)?

  Pozdrav svima i srećno svim našim sportistima na OI 2016!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *