Kako blokirati nepoželjne pozive na Androidu?

Objavio u 18/12/2013 u 10:46

Pozivaju vas za razne ankete? Nude vam besplatnu večeru ako kupite jastučnicu? Ili imate bivšu ili bivšeg koji vas smara? Ili opet nekog smarača koji nema veze sa prethodno navedenim?

Postoje načini kako da ove neželjene pozive blokirate na Androidu. Prvo ću vam objasniti kako da to uradite bez aplikacije (ako vaš Android to podržava), a kasnije i opcije koje imate u vidu aplikacija.

Blokirajte pozive na vašem Android pametnom telefonu

Ovaj metod će se verovatno razlikovati od uređaja do uređaja.

Blokiranje poziva i SMS poruka na Nexus uređajima i AOSP, AOKP ROM-ovima

 1. Otvorite aplikaciju za pozivanje (Dialer)
 2. Pritisnite menu dugme i odaberite settings
 3. Zatim uđite u Blacklist opciju
 4. Pritisnite ikonu + i dodajte broj telefona koji želite da blokirate ili pritisnite ikonu za kontakt i odaberite osobu iz kontakt liste
 5. Izaberite da li želite da blokirate poruke ili pozive ili oba načina komunikacije
 6. Pritiniste dugme OK, da potvrdite

Blokiranje poziva i SMS poruka na Samsung TouchWiz uređajima

 1. Uđite u podešavanja (menu > settings)
 2. Izaberite tab “My Device”
 3. Uđite u Blocking Mode
 4. Ovde možete da blokirate dolazne pozive, notifikacije, alarme itd. Možete da namestite i vremenski period kada želite da blokirate

Nisam sto posto siguran na drugim ROM-ovima i na drugim telefonima gde su opcije, ali siguran sam da ćete se snaći 🙂 ne mogu vam tačno reći dok ne vidim telefon ispred sebe, zato nemojte postavljati pitanja u komentarima za vaš specifičan model. To radite na pio.srbodroid.com gde će vam i drugi ljudi moći pomoći.

Mr. Number-Block calls, texts

Developeri ove aplikacije je predstavljaju kao besplatna alternativa za SMS i pozive sa članovima u realnom vremenu koja vas obaveštava kad je poruka pročitana (nešto slično Viber-u i Whatsapp-u samo za SMS).

Međutim u ovom tekstu nam je zanimljivija po svojoj drugoj funkcionalnosti a to je blokiranje poziva i SMS poruka. Možete blokirati pojedinačne brojeve ili ceo pozivni broj. A postoji i lista dobro poznatih telemarketera koje možete odmah blokirati.

Mr. Number: Spam Call Blocker
Mr. Number: Spam Call Blocker
Developer: Hiya
Price: Free

Call Control – Call Blocker

Još jedna Android aplikacija koja blokira pozive sa velikom listom spamerskih brojeva koje su korisnici dostavili i koje možete automatski blokirati. Kao i prethodna, i ova se vezuje za FCC Do Not Call registar. Možete odlučiti koji će pozivi biti blokirani i tačno kako će biti procesuirani kroz ovu aplikaciju. Aplikacija ima 14 dana probni period sa svim opcijama uključenim kada se prebacuje na lajt verziju ako ne platite 8$.

Call Control. Call Blocker
Call Control. Call Blocker

Extreme Call Blocker

Platite jedno 6$ i imate odličan bloker SMS poruka i telefonskih poziva koja dodatno može biti zaštićena šifrom i napakovana je opcijama. Možete preusmeriti pozive direktno na govornu poštu, “podići sluašlicu” ili prekinuti vezu automatski, ili samo utišati zvono. Možete koristiti ovu aplikaciju da blokirate odlazne pozive i ima stealth mod koji sakriva aplikaciju u potpunosti iz sistema. Ovo je možda i najbolja aplikacija za blokiranje poziva koja dodatno ima i profile koje možete podesiti po raznim parametrima.

Extreme Call Blocker
Extreme Call Blocker
Developer: GreyThinker
Price: $4.99

Block Calls & Caller ID

Još jedna aplikacija koja takođe ima listu aplikacija za blokiranje, ali ono što ovu aplikaciju izdvaja je dobar dizajn i jasno obeležavanje poziva crvenom ili zelenom bojom na ekranu kada je poziv u toku.

PrivacyStar: SCAM protection
PrivacyStar: SCAM protection

Druge solucije

Takođe postoji još gomila aplikacija koje pokušavaju da urade isto, ali ove tri su se pokazale kao najefikasnije. Međutim, dobro pogledajte privilegije pre nego instalirate neku, jer ipak, da bi aplikacije ovog tipa funkcionisale, morate im dati privilegiju da mogu i da naprave poziv, što može biti iskorišćeno za maliciozna potrebe, kao i pristup kontaktima.

Antivirus aplikacije znaju da blokiraju blokere 😀 Ako iz nekog razloga koristite Anti Virus, moraćete ili da nađete neku drugu aplikaciju ili da isključite antivirus kako bi one mogle da obave svoju funkciju. Na testu, avast! Mobile Security je blokirao ove aplikacije.

Avast Antivirus & Security
Avast Antivirus & Security

Ako imate predlog još neke aplikacije, slobodno ostavite link ka Play Store-u u komentarima.

[thankyou]

Tags: antiviruspozivsigurnostsms

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

11 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Da li postoji aplikacija za android koja blokira poruke svih četvorocifrenih brojeva?

  • Pretpostavljam da misliš na ove “premium poruke” koje stižu sa promo sadržajem.

   Najbolje bi bilo da se odjaviš sa njihovih lista slanjem STOP ili koja je već ključna reč
   Druga opcija je da pozoveš tvojg operatera i kažeš koje poruke i dalje stižu bez obzira što si se odjavio sa STOP
   Ja ne znam da postoji aplikacija koja bi blokirala sve sa četvorocifrenih brojeva, ali Google Messages ako je postaviš kao podrzaumevanu za SMS poruke ima opciju da blokiraš određeni broj. Kada ti stigne poruka, odaberi da blokiraš broj i prijaviš kao spam i više ti sa tog broja neće stizati poruke.

 • Da li je moguće blokirati skriveni broj na aparatu motorola i koja aplikacija je najbolja???

  • Ako je Android operativni sistem na aparatu, onda bi trebalo da unutar Phone (Dialer) aplikacije pod settings > More > Call Settings > Call Rejection može da se konfiguriše blokiranje skrivenih i/ili drugih brojeva.

 • Ja sam već instalirala app i unijela broj da blokiram (sve uradila), pa sam obrisala tu app (zbog memorije)
  Da li će taj broj ostati blokiran iako sam ja app obrisala?
  Ako ne, mozete li mi objasniti kako da blokiram poruke na Lenovo telefonu. Pokusavala sam kao sto je objasnjeno, ali mi nema ovo da blokiram u podesavanja,
  U naprijed HVALA! <3

 • Zasto mi blokira slanje poruke sa vibera?Imam LG android.Reinstslirari su mi nekoliko puta viber i kada stigne kod koji treba da unesem,kaze netacan kod.Inace sam novinar i viber mi je dobar nacin za komunikaciju.Sta da radim?Unapred hvala!
  p.s.na istom aparatu sam instalirala viber na drugom broju i sve je u redu.Ali,treba mi viber na mom broju,koji koristim preko 10 god i ne mogu sada da menjam broj zbog vibera.

 • Pogrešan mail sam unela pri slanju prošlog pitanja, pa Vas molim da obaveštenje stigne na ovaj sada.

 • Poštovani,

  Postoji li način da blokiram pozive koji dolaze sa sakrivenog broja na mobilnom Huawei P7?

  Hvala unapred na odgovoru.

  Pozdrav!

 • Poštovani,

  Kako na Huawei tel da blokiram pozive i poruke?

  UNAPRED HVALA

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *