Instalirajte Sense 5 kameru na svoj Sense 4+ telefon [root]

Objavio u 01/07/2013 u 7:03

Sense 5 Camera

Do sad nisam bio ljubitelj grafičkog okruženja za HTC telefon, poznatijeg pod nazivom Sense, međutim HTC One je doneo nešto novo, jednostavnije i modernije od prethodih verzija Sense-a. One je doneo Sense 5, dosta ulepšan interfejs u odnosu na prethodne, posebno bih istakao minimalističke ikonice koje trenutno koristim na svom AOSP romu na One X telefonu.

Kako sam devojci rutovao One V i instalirao Android 4.0.4 custom rom (novije verzije su bagovite jer nema zvanične podrške za ovaj telefon), slučajno sam naleteo na alikaciju Camera sa Sense 5 koja donosi neka unapređenja i instalirao je uspešno. Ne znam koje su razlike jer nisam korisnik Sense-a, ako neko vidi nešto neka napiše.

Potrebno je da imate rutovan telefon sa Sense 4+ i neki fajl menadžer sa mogućnošću izmene sistemskih fajlova, recimo Root Explorer.

Postupak

1. Preuzimte Camera aplikaciju odavde i prekopirajte je u telefon.

2. Otvorite fajl menadžer i prekopirajte aplikaciju na lokaciju system/app.

3. Podesite dozvole (permissions) za rad aplikacije ovako.

4. Restartujte telefon

Savet: Prilikom prekopiravanja nove Camera aplikacije trebalo bi da se izbriše stara i ostane samo nova, međutim dešava se da stara ostane netaknuta, a nova se prekopira i dobije naziv Camera.apk.bak. To znači da imate i jednu i drugu, s tim što ova sa sufiksom .bak ne radi posao, tako da morate izbrisati staru Camera.apk i preimenovati novu Camera.apk.bak u Camera.apk i podesiti dozvole.

Kompletna tema na XDA Developers sajtu se nalazi ovde.

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj. Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe.

[thankyou]

Tags: HTC Sense 5 Camerakamera

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *