ICS Animacije za svaki ROM

Objavio u 06/12/2011 u 19:36

Pošto je Ice Cream Sandwich izvorni kod pušten u promet, developeri ne prestaju da ga čeprkaju, pa je tako jedna od poslastica koja nam je sad dostupna i animacije prozora koje možemo očekivati u novoj Android 4.0 verziji.

XDA developer capez je uspeo da prepakuje animacije i napravi uputstvo kako da se iste ubace u bilo koji ROM. Svaki ROM se razlikuje, pa čak i od verzije do verzije, i posebno za svaki telefon, tako da ovo nije moguće izvesti kroz, jel, neku aplikaciju. Za to je potrebno dekompajliranje, izmenu i kompajliranje framework-res.apk sistemske aplikacije. Pa, evo i uputstva:

 1. Kao prvo, morate imati instaliran adb i instaliran Java JRE (ukoliko imate 64bitni OS, poželjno je da instalirate i 32bitnu i 64bitnu verziju, jer u suprotnom možda neće raditi)
 2. Skinite APK MANAGER i otpakujte RAR arhivu na neku lokaciju kojoj ćete lako pristupati
 3. Nađite framework-res.apk fajl u vašem ROMu, možete ga naći na telefonu u \System\framework folderu ili u istom tom folderu u ZIP fajla ROMa koji ste instalirali (obavezno koristite istu verziju, jer suprotnom možete narušiti stabilnost ROMa)
 4. Ovaj fajl iskopirajte u folder place-apk-here-for-modding koji se nalazi u APK Manager folderima
 5. U APK Manager folderu pokrenite Script fajl, otvoriće vam se command prompt
 6. Kada se pokaže poruka “Please make your decision”, upišite 22 i pritisnite enter. Zatim 1 i enter, 9 i enter. (ovo će dekompajlirati framework-res.apk)
 7. Idite u APK Manager folder pa u Projects\framework-res.apk\res\anim\ (ovde su animacije vašeg ROMa koje su definisane u .xml fajlovima koje ste upravo dekompajlirali).
 8. Skinite ovaj fajl: http://www.mediafire.com/?1qjwtotg1r8umm1
 9. Kopirajte fajlove iz foldera anims iz ZIPa koji ste skinuli u anim folder, replace-ujte sve fajlove. A zatim kopirajte fajlove iz other_files foldera u anim folder.
 10. Sad idite u APK Manager folder pa u Projects\framework-res.apk\res\values\, otvorite integers.xml sa nekim text editorom i stavite sledeća dva reda odmah nakon reda “shortAnimTime“:

<integer name=”config_activityShortDur”>150</integer>
<integer name=”config_activityDefaultDur”>220</integer>

 1. Sačuvajte izmene.
 2. Vratite se u Script prozor (command prompt) i pritisnite Enter, zatim 11, pa opet enter. (Ovo će rebildovati framework-res.apk)
 3. Pitaće vas da li je ovo sistemska aplikacija. Recite y i pritisnite enter. Kad vam se postavi drugo pitanje, opet y pa enter.
 4. Kada se ovo završi, ne pritiskajte ništa i NE ZATVARAJTE PROZOR!! Novi folder “keep” će biti generisan u APK Manager folderu. Idite u taj folder i obrišite “resources.arsc” fajl. Sad uđite u keep\res\anim\ i obrišite sve fajlove koji se poklapaju sa fajlovima u “anims” folderu iz ZIPa koji ste skinuli. (Možete koristiti opciju mark>compare directories u Total Commander-u ako ga koristite kako bi našli fajlove koji se podudaraju po imenu).
 5. Vratite se u Script i pritisnite enter. Kada završi, ako je sve ok, u folderu “place-apk-here-for-modding” biće “unsignedframwork-res.apk“. Kopirajte ovaj folder na neko drugo mesto i preimenujte ga u “framework-res.apk“.
 6. Sada imate prekompajliran framework-res.apk sa ICS animacijama 🙂

Evo i video snimka animacija koje ćete dobiti ovim:

https://www.youtube.com/watch?v=vf1U_30Ngfk

Za one koji ne znaju kako da prebace sistemski fajl na telefon, evo uputstva i za to 😉

Restartujte telefon u Recovery

Spojite telefon na komp preko USBa

otvorite command prompt, idite do foldera gde vam se nalazi novokreirani framework-res.apk komandom cd (cd putanja do foldera) i kucajte:

adb push framework-res.apk /system/framework/framework-res.apk

Restartujte telefon i uživajte 🙂

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj

Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe.

[thankyou]

Tags: AnimacijeIce Cream SandwichICSROM

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *