Android tajni kodovi

Objavio u 06/09/2010 u 1:59

Android CodeKad sam ovo pročitao setio sam se dobrih starih Nokijinih kodova i mobile.box.sk sajta gde su stalno izlazili neki kodovi za Nokie koji su poboljšavali kvalitet signala, tona i tako dalje. Još uvek se sećam koda koji se kucao *#sim0clock#, koji je na Nokia 3210 otključavao skriveni meni, koji je davao veoma pristojnu količinu podešavanja, kojima inače nije moglo biti pristupiti iz redovnog menija. Elem, Android takođe ima kodove, ali pazite kad ih koristite, mogu vam pobrisati podešavanja, imenik itd.

Pa evo nekih od njih

*#*#4636#*#*

Ovo ako ukucate u polje gde kucate broj telefona (dialer) daće vam pristup informacijama vezanim za telefon i bateriju:

 • Informacije o telefonu
 • Informacije o bateriji
 • Istoriju potrošnje baterije
 • Statistike korišćenja telefona

*#*#7780#*#*

Ovaj kod radi fabrički reset, i to sledeće:

 • Podešavanja Google naloga sačuvana na telefonu
 • Sistemske i podatke i podešavanja aplikacija
 • Skidane aplikacije

Neće uticati na:

 • Trenutni sistem i aplikacije koje su došle sa operativnim sistemom
 • Fajlove na SD kartici kao npr. fotografije, muziku itd.

PS: Takođe posle kucanja ovog koda, tražiće potvrdu, tako da ako se predomislite, možete prekinuti proces

*2767*3855#

Ovaj nemojte da koristite, sem ako niste u potpunosti sigurni šta radite. Ovaj kod radi Fabrički Format koji će pobrisati sve fajlove, uključujući i internu memoriju telefona. A takođe će reinstalirati firmware.

PS: Kada ukucate ovaj kod, ne postoji mogućnost da prekinete operaciju, sem ako uklonite bateriju iz telefona, ali tada postoji šansa da “brikujete” telefon.

*#*#34971539#*#*

Ovaj kod se koristi da bi se dobila informacija o kameri, i daje sledeće menije:

 • Update-uje firmware kamere (Ne pokušavajte ovo)
 • Update firmware kamere na SD kartici
 • Izbacivanje verzije firmware-a kamere
 • Broj update-a firmware-a kamere

WARNING: Nikad ne koristiti prvu opciju, jer kamera može prestati sa radom, i stvarno ne postoji ni jedan razlog da update-ujete firmware kamere.

*#*#7594#*#*

Ovaj kod menja “End Call / Power” akciju dugmeta na telefonu. Po default-u, dugim pritiskom, dobijate meni u kom birate Silent mode, Airplane mode i Power off.

Možete promeniti ovu opciju kucanjem ovog koda. Možete namestiti direktno gašenje, umesto da gubite vreme na biranje opcije.

*#*#273283*255*663282*#*#*

Ovaj kod otvara ekran za biranje gde da se backup-uju podaci kao što su slike, muzika, video…

*#*#197328640#*#*

Ovaj kod možete koristiti da bi ste ušli u servisni mod. Možete izvršiti razne testove i menjati podešavanja u servisnom modu.

WLAN, GPS i Bluetooth Test Kodovi:

*#*#232339#*#* ili *#*#526#*#* ili *#*#528#*#* – WLAN test (Koristite “Menu” dugme da startujete razne testove)

*#*#232338#*#* – Prikaz WiFi MAC adrese

*#*#1472365#*#* – GPS test

*#*#1575#*#* – Još jedan GPS test

*#*#232331#*#* – Bluetooth test

*#*#232337#*# – Prikazuje adresu Bluetooth uređaja

*#*#8255#*#*

Ovaj kod može biti ukucan da bise pokrenuo Monitor GTalk Servisa.

Kodovi za dobijanje informacija o verziji firmware-a:

*#*#4986*2650468#*#* – PDA, Phone, H/W, RFCallDate

*#*#1234#*#* – PDA i Phone

*#*#1111#*#* – FTA SW Verzija

*#*#2222#*#* – FTA HW Verzija

*#*#44336#*#* – PDA, Phone, CSC, Build Time, Changelist number

Kodovi za startovanje raznih Fabričkih Testova:

*#*#0283#*#* – Packet Loopback

*#*#0*#*#* – LCD test

*#*#0673#*#* ili *#*#0289#*#* – test Melodije

*#*#0842#*#* – Test uređaja (Test vibracije i pozadinskog svetla)

*#*#2663#*#* – Verzija Touch screen-a

*#*#2664#*#* – Touch screen test

*#*#0588#*#* – Proximity sensor test

*#*#3264#*#* – RAM verzija

via AskVG

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj

Tags: Androidkodovitajni

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

12 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Pozz, nestala mi je tastatura za lockscreen na Lenovo C2 (K10a40) i ne mogu da ukucam šifru i otvorim ekran. Umesto tastature stoji “dodirnite da biste govorili” i mikrofon, kao da treba da se otljuča glasovnom šifrom. Postoji li mogućnost da se nekako vrati tastatura ili da se premosti šifra, bez reseta i vraćanja na fabrička podešavanja, pošto u memoriji telefona imam slike koje bih da sačuvam? Pokušala sam da ih prebacim na komp ali ne može. Da napomenem da se tastatura izgubila nakon što sam obrisala nekoliko googlovih aplikacija, među kojima je i g-board, a kod brisanja me je svaka aplikacija pitala da li hoću da vratim fabričku aplikaciju ili ne i ja sam uvek išla na da. Možete li da mi pomognete? Pozz:-)

  • Problem je verovatno zato što nije definisana podrazumevana tastatura. Verovatno si koristila gboard, gde nakon brisanja on nije vratio na default Lenovo tastaturu. Pretpostavljam da nemaš adb da bi pristupila telefonu sa računara, tako da jedino šta možeš da probaš, ako telefon ima internet konekciju jeste da odeš na gBoard na Play Prodavnici i klikneš install. Trebalo bi da ti se instalira ponovo tastatura na telefonu i da prilikom sledećeg pokušaja unosa šifre imaš tastaturu.

 • Pozdrav,kako da vidim na samsungu S5 koliko je imao razgovora od kada je aktiviran?

 • Bok majstore, postoji li kakav nacin da pojacam zvuk na telefonu, ali na nacin kao sto si opisao kako da utipkamo postavke za spreman je na sd karticu, s obzirom da svi telefoni bar po pricanju, imaju jos lufta do maximum, imam cat s50, rootan je, busy box je instaliran it’d, hvala

 • Pozdrav,
  Imam problem sa 2look telefonom android 4.0.4, 512 mb ram. Sve radi perfektno osim wifi. On nece da se upali samo blica lampica i kad se upali onda ima samo 1 crta. Da napomenem bio je pukao displej i tada je sve bilo u redu. Kada je zamijenjen ovo se odmah pocelo dogadjati. Nosio sam ga majstoru sto je mijenjao displej 3 puta i on mu nije nista znao. Izvrsio je hard reset i opet isto. Kad mu ukuca kod *#0011# on samo izbaci MMI code eror ili nema veze. Sta moze biti. Hvala unaprijed

 • POZDRAV EBOYE PITAM SE DA LI IMA POMOCI ZA HTC WILDFIRE STVAR JE U TOME STO JE SESTRA SVOJ TELEFON NEKAKO ZAKLJUCALA I SADA JOJ SE PRIKAZUJE SAMO EMERGENCY CALL KAKO DA OTKLJUCA PONOVO DA LI ZNAS HVALA UNAPRED

  • Kao prvo, nemoj da se deres (CAPS LOCK se smatra deranjem). Kao drugo, to je offtopic, posto se ovde radi o “tajnim” kodovima. Molim te da postavis pitanje na pio.srbodroid.com i das malo vise objasnjenja u kom se stanju nalazi trenutno telefon. Na prvi pogled mi deluje da telefon ne prikazuje SIM karticu.

 • Ne rade na Huawei U8110.

 • […] 0 komentara Pozdrav! Ako ste novi ovde, možda bi ste hteli da se pretplatite na naš RSS feed.O tajnim kodovima na Android telefonima smo već pisali. Za ovo postoji i aplikacija po imenu HiddenMenus. Aplikacija […]

 • […] smo pisali o tajnim kodovima za Android platformu, gde možete pogledati još “tajnih” […]

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share