Android mimikrija: Windows Phone 7

Objavio u 02/02/2011 u 13:23

Motorola Defy 7

Da je Android sposoban za modifikacije i prilagođavanje (mimikriju) odavno se dokazao, ali poslednjom temom je to podignuto ja još jedan nivo više.

Windows Phone 7 teme za Android su kružile već duže vreme. Međutim, sve ove teme sem što su manjkale u opcijama i bile nedovršene, korisnici su morali da se odreknu svojih prilagodljivih ekrana. Motorola Defy 7 je nova univerzalna tema za Android uređaje, i donosi pun Android sa Windows 7 izgledom i užitkom.

Tema koristi LauncherPro ili ADWLauncher EX kao bazu umesto menjanja vašeg pokretača kao novog projekta. Ispod ćete videti video koji prikazuje temu u upotrebi kao i uputstvo za instalaciju.

Jedna od mogućnosti ove teme koja je izdvaja je unikatan način na koji je developer organizovao aplikacije i widget-e u WP7 interfejsu. Ceo UI je praktično napravljen od nivoa (layer-a) što zadržava osećaj da ste i dalje na Androidu, ali i dalje imate vizuelno iskustvo Windows Phone 7 platforme.

A evo i uputstva koje ću prevesti sa zvaničnog sajta:

Šta vam je potrebno:

Podešavanje pokretača (Launcher-a)

Idite u podešavanja pokretača i promenite Icons per sites opciju (6 kolona i 10 redova), nakon toga sakrijte notifikacioni bar. Važno: overite se da je efekat tranzicije namešten na slide (ili nešto slično tome). Sada možete da pravite dock, podesite ga da bude transparentan sa 5 ikona.

MuliPicture Live Wallpaper

Podesite MultiPicture kao vaš Live Wallpaper i konfigurišite ga: izaberite pozadinu iz skinutog Windows Phone 7 UI paketa. I najvažnije u ovom koraku: tranziciju podesite na slide.

Desktop Visualizer

U ovom koraku menjate vaše ikone na desktopu sa Desktop Visualizer aplikacijom. Na desktopu treba da dodate widget. Trebalo bi da vidite Desktop Visualizer widgets. Izaberite 2×2. Važno: sve vaše ikone moraju biti 2×2. Ponovite ovaj korak za sve ikone koje želite na desktopu.

Widget-i

Sada možete dodati widget-e kao što su sat, vremenska prognoza i ostale stvari.

To je to, možete uživati u vašem Android Windows Phone 7 telefonu.

[thankyou]

Tags: ADWLauncher EXinterfejsLauncherProtemauiWindows Phone 7

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *