8 čestih problema sa LG G3 telefonom i kako ih popraviti

Objavio u 23/01/2015 u 0:10

LG G3 je po pitanju specifikacija pomerio granice kada je prvi kao prvi mainstream Android uređaj imao Quad HD ekran. LG-ev flagship je jedan od najboljih high-end pametnih telefona trenutno dostupnih, i pokazao se kao veoma popularan u svetu, međutim i on ponekad ima problema. Ja ću se u ovom tekstu osvrnuti na neke od tih problema i ponuditi moguće solucije za popravku. Pa da počnemo!

Napomena – LG G3 je i dalje odličan telefon i u većini slučajeva se nećete sresti ni sa jednim od problema ispod.

lg g3 quick circle case

Problem br. 1 – LG G3 se iznenada sam ugasi

Neki korisnici su prijavili da im se njihov telefon automatski ugasi s vremena na vreme. Pritiskanjem dugmeta za paljenje se telefon ponovo upali, ali nekad je potrebno i da izvade bateriju i restartuju uređaj.

Moguća rešenja:

 • Reset na fabrička podešavanja uglavnom zna da popravi većinu stvari, pa tako možda popravi i ovaj problem. Prvo se osigurajte da ste sačuvali na sigurno mesto (backup) sve važne podatke. Zatim uradite Factory Reset. Sve što treba da uradite je da odete u Settings – General – Backup and Reset – Factory Data Reset – Reset Phone – Erase Everything. Kada se reset na fabrička podešavanja završi, proverite da li se problem ponovo javlja, takođe obratite pažnju koje aplikacije instalirate jer moguće je da neka od aplikacija je zapravo uzrok ovog problema.
 • Ako problem nije softverske prirode, moguće je da imate lošu ili faličnu bateriju. S obzirom da je baterija izmenjiva, možete kupiti drugu. Mada je svakako preporučljivo da ga odnesete na servis, ukoliko je hardver u pitanju, sigurno će ga zameniti.
 • Postoji još jedan mogućnost. LG G3 će se ugasiti ukoliko se temperatura procesora popne na 120C. Ovo se može desiti u slučajevima da igrate neku veoma zahtevnu igru ili pokrećete benchmark. Normalna radna temperatura ne bi trebalo da prelazi 60C. Takođe je moguće da imate lošu aplikaciju čiji bag zapravo preoptereti procesor i dovede ga do “usijanja”. U ovom slučaju uradite prvo rešenje i nemojte instalirati odmah sve aplikacije, već jednu po jednu, dajte neko vreme aplikaciji da se pokaže da je stabilna i onda instalirajte sledeću.

lg g3 overheating

Problem br. 2 – LG G3 se pregreva

Veliki broj LG G3 korisnika se žali da im se uređaj pregreva. Ovo se dešava kada igrate procesorski zahtevne igre, gledate video sadržaj duži period ili imate velik broj aplikacija koje rade u pozadini.

Moguća rešenja:

 • Zatvorite sve pozadinske aplikacije koje koristite i osigurajte se da je auto-sync opcija za neke od aplikacija isključena. Ovo možete uraditi tako što ćete otići u Settings – General – Applications , odabrati aplikaciju i isključiti automatsku sinhronizaciju.
 • Ovaj problem takođe može biti vezan i veoma visokom rezolucijom ekrana. Tačnije kada je Quad HD ekran duže vreme upaljen na maksimalnoj osvetljenosti (brightness). LG G3 inače automatski smanjuje osvetljenost kada se ekran pregreje, ali svakako je poželjno da podešavanja osvetljenja ne držite na maksimumu, nego na nekoj razumnoj vrednost.
 • Ako imate zaštitnu futrolu za LG G3, moguće je da upravo ta futrola sprečava hlađenje uređaja i takođe je poželjno da je skinete i vidite da li se i bez futrole telefon pregreva. Takođe, kada igrate neke intenzivne igre, preporuka je da ga ne držite u futroli.
 • Takođe pogledajte i rešenja vezana za Problem br. 3 što može rešiti i ovaj Problem br. 2.
 • Opet, ukoliko se telefon pregreva bez razloga, kada je ekran ugašen i ne radi ništa procesorski zahtevno, najbolje je da tražite zamenu ako i dalje imate garanciju.

remove lg g3 thermal throttling lag fix

Problem br. 3 – Interfejs uspori i počinje sve da koči

Neki korisnici su prijavili da imaju problem sa lagom gde u samom interfejsu telefona dolazi do kočenja i usporenih animacija. Ka na primer otvaranje poslednje pokrenutih aplikacija (recent apps menu) i da se odziv ekrana na dodir drastično pogorša. Većina ovih problema je vezana za bogat interfejs LG G3 telefona i postoje jednostavna rešenja za ovaj problem.

Moguća rešenja:

 • Potrebno je da pristupite Developer opcijama kako bi podesili neke parametre. Otvorite Settings – About Phone – Software Information, i nekoliko puta pipnite Build Number. Zatim se vratite u početni Settings menu, videćete Developer options opciju odmah iznad About Phone. Ovde možete isključiti ili staviti manju vrednost za Windows animation scale, transition animation scale, i Animator duration scale što će animaciju interfejsa isključiti ili skratiti na podešenu dužinu.
 • Druga solucija je nešto komplikovanija i zahteva ulaženje u skriveni meni telefona. Ovo postižete tako što ćete “pozvati broj” u Dialer (Phone) aplikaciji 3845#*855#, gde je 855 internacionalna verzija (koja se uglavnom prodaje kod nas). Ukoliko imate drugu verziju, npr 851 ili 850, stavićete taj broj. Nakon što uđete u ovaj meni, potažite opciju High Temperature Property OFF i uključite je. Ugasite telefon i čekajte 10 sekundi. Zatim ga ponovo upalite i sačekajte bar 30 sekundi pre nego ga otključate. Ponovite korake da uđete u skriveni meni, skrolujte do opcije Thermal Daemon Mitigation OFF i uključite je. Opet ponovite korake gašenja telefona i ovo bi trebalo da dovede telefon u stanje bez laga. Zapamtite da ova opcija isključuje automatsko smanjenje osvetljenosti ekrana kada se uređaj pregreva, ali do toga ne bi trebalo da više dolazi.
 • Da bi ste popravili responzivnost ekrana, uđite u Settings – Accessibility – touch and hold delay, i podesite po želji.
 • Takođe probajte da instalirate neki brži i lakši Launcher sa Play Store-a, kao na primer Nova, APEX …
Nova Launcher
Nova Launcher
Price: Free
Nova Launcher Prime
Nova Launcher Prime
Price: $4.99
Apex Launcher Pro
Apex Launcher Pro
Price: $3.99

lg g3 battery life tests

Problem br. 4 – Problemi sa baterijom

LG G3 dolazi sa  3000 mAh baterijom, ali ima ekran sa ogromnom rezolucijom koji treba napajati. Hajda da pogledamo šta možete uraditi po tom pitanju.

Moguća rešenja:

 • Koraci koje sam naveo iznad koji sprečavaju pregrevanje, kao što je smanjenje osvetljenja ekrana i isključivanje nekih aplikacija, takođe mogu produžiti vek baterije.
 • Postoji gomila aplikacija na Google Play Prodavnici koje tvrde da će pomoći u ovom problemu, ali samo nekoliko zaista rade. Juice Defender i Greenify znam sigurno da rade ono što tvrde. Takođe ugrađen mod za čuvanje baterije na LG G3 radi poprilično dobro, njemu pristupate preko Settings – General – Battery – Power Saving Mode.
 • Takođe možete da nađete aplikacije koje vam troše najviše baterije odlaženjem u Settings – General – Battery – Battery Use, i tamo ćete odmah videti baterije koje su na vrhu. Probajte da ih update-ujete na poslednju verziju, ako i posle toga ne smanje potrošnju, pokušajte da nađete alternativu.
 • Baterija na LG G3 je izmenjiva, tako da ako vam je baterija veoma bitna, možete kupiti dodatnu 😉
 • Ako se i pored svih ovih rešenja baterija prazni alarmantnom brzinom, moguće je da je sama baterija problem. U tom slučaju ili kupite novu bateriju ili vratite telefon na garanciju.
Greenify
Greenify
Developer: Oasis Feng
Price: Free
Greenify (Donation Package)
Greenify (Donation Package)
Developer: Oasis Feng
Price: $2.99
JuiceDefender - battery saver
JuiceDefender - battery saver
Developer: Latedroid
Price: Free
JuiceDefender Ultimate
JuiceDefender Ultimate
Developer: Latedroid
Price: $4.99

LG Toneplus

Problem br. 5 – Loš kvalitet zvuka prilikom telefonskog poziva

Neki LG G3 korisnici su se žalili da prilikom telefonskom poziva imaju problema gde imaju distorzije zvuka i šum. Ovo se odnosi isključivo na GSM pozive i ne odnosi se na VoIP pozive poput Hangouts, Viber, Skype … Gde takođe prijavljuju da prilikom korišćenja slušalica ovih problema nema.

Moguća rešenja:

 • Otvorite Settings – Call – Voice enhancement i uključite ili isključite opciju, proverite razliku u kvalitetu poziva u oba slučaja.
 • U istom tom meniju, nađite Privacy Keeper, probajte ovo da isključite, ovo može popraviti distorziju i šum.
 • Takođe su mnogi korisnici prijavili da ništa od ovoga nije uspela i da su nakon zamene uređaja dobili uređaj koji radi bez ovog problema, tako da u tom slučaju možete uvek vratiti uređaj na garanciju.

lg g3 zvucnik

Problem br. 6 – Problemi sa zvukom

Nekolicina vlasnika LG G3 telefona je imala problem sa reprodukcijom zvuka. U nekim slučajevima prijavljuju pištav zvuk na slušalicama na levom kanalu. Drugi su spominjali da prilikom spajanja aux kabla u uređaj, telefon i dalje pušta zvuk sa svojih zvučnika. Iako rešenja ispod možda budu radila za neke, mnogi su prijavili da za ovo nema rešenja na vidiku.

Moguća rešenja:

 • Pištav zvuk je bio softverski problem koji je postojao na Androidu 4.4.2 KitKat. Na Lollipop Androidu 5.0 ovaj problem je izgleda rešen jer se niko do sad nije žalio.
 • Popravka koja je nekima uspela na KitKat-u je da vrate runtime sa ART-a na Dalvik, što možete da uradite u Developer options – gde ste opciju i uključili 😀
 • Oba problema su mnogi rešili drugim slušalicama. Izgleda da slušalice ne mogu da prime viši napon od standardnog kakav LG G3 ima.

zoom

Problem br. 7 – Kamera se gasi kada zumirate u toku snimanja

Aplikacija za kameru koja dolazi uz LG G3 zna da se “sleši” ako pokušate da zumirate prilikom snimanja videa i snimak je oštećen i ne može da se pusti.

Moguća rešenja:

 • Mnogi korisnici koji su imali ovaj problem su ga rešili resetom na fabrička podešavanja. Za ovo pogledajte korake iz prvog problema ili probajte da držite dugme za paljenje/gašenje i dugme za stišavanje u isto vreme dok ne vidite LG logo. Tada pustite dugme za paljenje/gašenje i odmah ga pritisnite i držite. Pojaviće vam se opcija za Factory hard reset, odaberite opcije (mislim da je OK ili Yes) i telefon će se restartovati na fabrička podešavanja.
 • Ovo je bio bag sa LG Kamera aplikacijom koji je otklonjen u Lollipop verziji. Tako da ili apdejtujte na Lollipop ili koristite neku alternativu Camera aplikaciju, kao na primer Google Camera koja radi perfektno i ima PhotoSphere opciju 😉 ali nema 4K snimanje 🙁 .
Google Camera
Google Camera
Developer: Google LLC
Price: Free

knock code

Problem br. 8 – Telefon se pali dok je u džepu

Mnogi korisnici su se žalili da im se telefon automatski pali dok je u džepu dok im je uključena opcija Knock On.

Moguća rešenja:

 • Ako ne želite da isključite opciju Knock On (ono kad pokucate na ekran a on se upali) onda je najbolje da telefon u džep stavljate tako da ekran ne dodiruje telo ili da koristite flip cover kako bi ekran bio zaštićen od toplote tela.
 • Knock on možete isključiti iz skrivenog menija, pratite korake iz trećeg problema. Skrolujte do Knock On Off opcije i pipnite je. Ovo bi trebalo da isključi Knock On opciju.

 

Tags: ARTbaterijaCameraDalvikkameraKitKatLG G3LG G3 popravkaLG G3 problemilollipoppregrevanjeProblemi sa baterijomProblemi sa zvukomSpor interfejs

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

175 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Imam problem sa lg g3 16gb. Prilikom ukljucivanja mobile data ili wi-fi ekran se polako zatamnjuje i dok nekako ne uspem sa otkljucavanjen i zakljucavanje da uhvatim i i skljucim to on nwmoze da funkcionise. A ovako sve funkcionise perfektno. Sta li moze biti problem ili je to predradnja do crkavanja skroz

 • Pozdrav. Imam lg g3 16gb i imam problem kad se povezem na mobile data pocne da treperi i polako se zatamni ceo ekran i dok ne iskljucim mobile data nemoze nista da se funkcionise. A ovako sve normalno radi, ponekad se desava i sa wi-fi.

 • Pozdrav..imam problem sa LG G3 D855…prvo mi je poceo postepeno kocit tach,da bi se na kraju potpuno ugasio i ne moze vise da se upali,samo izbacuje crn ekran sa natpisom LG

 • zdravo
  imam dva problema sa g3 d855 16 gb memorije 2 gb rama
  prvi je nece da mi se konektuje na wi fi nijedan ,nekad ga ostavim ukljucenim pa se sam spoji al na kratko samo
  i drugi je kad zakljucam tel i hocu da ga otkljucam nece da se upali screen al radi u pozadini,moram vadit bateriju uvijek da bi rjesio problem

  • Meni se na LG G4 ovako ponašao telefon par nedelja pre nego što je crko “radio”, tj. WiFi, Bluetooth i ostale konekcije (sem mobile data 3G, 4G …).
   Nadam se da to nije slučaj kod tebe, ali 99% da jeste.
   Jedino što možeš je da probaš reset na fabrička podešavanja, ako ni tad ne proradi, onda je hardverski problem a taj problem se rešava zamenom ploče. Ovo je skuplje od samog telefona a i servisi uglavnom nemaju ploće pa moraju da poruče, a pošto je G3 sada već jako mator model verovatno ga i nema.

 • Zdravo imam problem sa LG G3.. Vratila sam ga na fabricko podesavanje i ukljuci se normolno.. Kliknem na dalje i nece wifi da se otvori.. Msm pise nazalost,com.lge.wifisettings je stao.. Sta treba sada da radim..?

  • Ja sam imao taj problem na LG G4 kad je crkao “radio” … tačnije prestao da radi WiFi, Bluetooth … sve sem mobilnog neta. Ispostavilo se da je ploča i morao na servis. Nadam se da nije to, ali mi jako liči upravo na taj problem.

 • Postovani,
  Koristim LG G3 vec vise od 2 godine, sa nekim standardnim manama koje je imao i G2, medjutim, u poslednje vreme prilikom reprodukcije sopstvenih snimaka, svetlo ekrana je na 0% i nemoguce ga je pojacati. Iako je pri tom svetlost samog ekrana mimo snimka na 100%. Postoji li neki korak da se ovo svetlo pojaca?

 • Cao , imam nov LG K4 , i imam problem i ako nista ne radim na njemu on se stalno pali …. kao kada bi nesto stiglo ili tako …. ne pipam ga … on se upali ugasi , ali e skroz nego je na primer na Sleep … i posle par sekundi se probudi …. pa pomovo tako u krug … iscrpi mi bateriju …. iskljucila sam obavestenja sto se tice aplikacija…. jel bih mogla jos nesto da uradim ili da ga nosim u servis ?

  Marija

 • Pri paljenju LG G3 dual sim telefona ekran, se u poccetku ponasa normalno, a zatim pocne da treperi i zatamni se. Telefon se ponasa kao da je ugasen. Kada se izvadi i vrati bateruija opet se ponasa isto. Telefon je pre toga bio na punjenju.

 • Pojavio mi se problem sa LG G3 telefonom,non-stop pokaziva kao da su mu prikljucene slusalice iako nisu.Ton se ne cuje. Kada mu prikljucim slusalice sve je normalno,ali kada ih iskljucim on se ponasa i dalje kao da su ukljucene.

 • Dobar dan. Imam problem sa Lg G3 telefonom. Dobio sam nov telefon ali imam problem sa paljenjem hotspota. Izbacuje sedecu poruku: “Verzion Wireless LTE SIM card is not detected. Mobile Hotspot/Mobile Broadband Connect/Blutooth tethering service needs a version SIM card in order to work” samo da napomenem sve drugo radi bez ikakvih problema. Pozdrav

  • Pa Verizon ti je operater gde je kupljen telefon i oni traže njihovu SIM karticu da bi imao mogućnost teterovanja interneta na druge uređaje (hotspot). Treba da flešuješ firmware za globalno tržište.

 • Zdravo. Imam problem sa lg g3. Pre par dana bez ikavog upozorenja mi se ugasio telefon. Baterija je bila na 80 %. Telefon koristim vec 3,5 godina bez ikakvih problema, nijedan od gore navedenih 8.Pokusao sam da ga upalim, ali bez uspeha. Međutim danas sam probao da ga upalim i pali mi se samo logo lg i pale se led lampice. Pokusao sam i sa vađenjem baterije,ali bez uspeha. Kada ga stavim napunjač pojavljuje mi se baterja sa 0 %.Da li neko zna šta bi moglo to da bude?

  • Moja pretpostavka je da je baterija crkla. Probaj sa unimerom da izmeriš amperažu baterije pre i nakon tog gašenja. Ako je baterija blizu 0sa mAh nakon što se trudim ugasi znači da je izgubila svoja svojstva

 • Zdravo, imam G3,star manje od 3 godine, i pre 3 meseca je počeo da blokira,kao da ne funkcioniše displej.Na momente proradi, nekad posle par sati,nekad posle nekoliko minuta,napravim par koraka ,pa opet zablokira ,tako da nije za upotrebu. Drugar je imao isti problem, i izgubio je podatke iz memorije, fotografije,pa ga je na kraju bacio.Jedan servis u Zemunu mi je rekao da je u pitanju procesor i da se oprostim sa telefonom, tj da se ne isplati opravka , i da oni ne žele da ga opravljaju. Šta mi je činiti? Da li se može zameniti procesor, koliko bi to koštalo,koliko bi nakon zamene tel.trajao…?
  Pozdrav

 • Zdravo, imam LG G3, poslednja tri meseca sam primetila da kako palim-gasim telefon ili ga restartujem, svakim paljenjem mi nabija neke sms-ove ka inostranstvu od 18din. Menjala sam i sim karticu i vracala na fabricka podesavanja, medjutim nista, sve je isto. Da li je neko imao slicnih iskustava? Sta da radim?

  • Ka inostranstvu? Probaj da odeš u settings i da tamo nađeš (pretraga gore desno) listing aplikacija po dozvolama. Tj permissions. Nađi koje aplikacije imaju dozvolu da šalju SMS i isključi sve sem one koju koristiš za slanje SMS-a. Nekoj aplikaciji si dozvolila da šalje SMS koja to zloupotrebljava. Verovatno je to u pitanju.

 • Pozdrav, imam LG G3 vec 2 godine, znacajnijih problema nisam imao, restartovao se u proslosti par puta i pregreje se kad je previse pod igricama sto je normalno….sad imam problem jer mi ne ocitava karticu, samo tu jednu jedinu…prebacio sam broj na postpejd i nece da mi ocita, prvo je pokazivao da kartica nije ubacena i onda se restartuje, posle ocita ali se izgubi signal i sve. Sve druge kartice u ovom telefonu rade, kao i ta kartica u bilo kom drugom telefonu. Ako neko ima neki predlog ili mozda zna sta je molim vas recite mi.
  Hvala

 • Podrav pre nedelju dana sam uzela polovan Lg g3. Nisam ni primetila do pre dva dana da telefon cesto gubi mrezu i pritom se restartuje nekad samo jednom nekad vise puta zaredom. Da li neko zna u cemu je problem. Softver sigurno nije jer sam mu odma uradila nadogradnju,ali i dalje se isto desava. Hvala unapred.

 • Imam LG 4 samo SE ugasio nemogu nikako da upalim. Nekad dodje vibracija i to je sve molim vas da mi pomognete ako mozete

 • Imam problem sa LG G prolite modelom. Gasi se telefon nakon sto se pojedine aplikacije pocnu zatvarati,odnosno prestajati sa radom… Na ekranu se pojavljuju poruke tipa “viber has stopped” ili “google chrome has stopped” i tako redom svaka aplikacija… kad ga opet upalim samo se pojavi logo LG i nece da podigne sistem. Nekad ga preduhitrim i restartujem i on podigne sistem,medjutim,nekad nece. Nosio ga kod servisera i on ga vratio na osnovna podesavanja obrisao sve sa njega i on radio,ali svega mjesec dana,nakon toga isto… Sta da radim? Hvala unaprijed!

 • Pune dve godine koristim telefon i ni jedan od ovih problema nisam imao, jedino pre dva tri meseca mi nekoliko puta blago zabagovao, uradio prvi fabrički reset i kao prvog dana krenuo. Stvarno mi je žao ko je imao ovakve probleme, a još više mi je žao blaćenje ovakve marke kod koje je odnos cene i kvaliteta bestbuy.

 • Ja ne znam odakle da pocnem. Telefon mi je upravo na punjacu, sat vremena se puni i stoji tih 12% otkad je na punjacu. Kamera se pokvarila, ne znam ni ja kako, telefon mi u poslednja dva meseca nije padao. Odjednom se prikazala ljubicasta slika sa prekidima, seckanjem, sto treba da bude levo, desno je itd.
  Iii rijedak je slucaj da se fon poveze s glavnim wifi ruterom, znaci bas imam problema.

 • Pozdrav svima, imam jedan problem sa LG G3 VS985 MM 6.0 znaci Verizon u pitanju, mada je problem i opste prirode. Sinoc ugasim telefon u potpunosti i ostavim ga da se puni posto ustajem ranije otkacim telefon sa punjaca, upalim wi fi i odjednom mi se instaliraju neke aplikacije same od sebe, vidim wi fi ne gasi vec samo preuzima, preuzeo je nekih pet do deset aplikacija bez ikakvog pitanja, ugasim upalim telefon ponovo, ponovo ista stvar. Pocnem da skidam antiviruse i jedino je 360 antivrius pronasao nesto kao da blokira slanje nezeljenih poruka i zaustavio to, imam par krekovanih aplikacija priznajem, ali mi se ovo nikada nije desilo do sad. Da li da resetujem uredjaj ili da ponovo flesujem rom preko Verizon programa za update? Da li je neki ozbiljan virus?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share