Unapređenje Android Marketa

Objavio u 25/11/2010 u 0:59

android market

Za nekoliko nedelja, Google će implementirati neophodan rejting sistem za sve aplikacije u marketu. 30. novembra, vlasnici aplikacija će biti zamoljeni da se uloguju u Android Market Developer konzolu i dodele jedan od rejtinga svojoj aplikaciji.

Četiri nivoa rejtinga uključuju: All, Pre-teen, Teen i Mature. Google je omogućio detalje o tome kako aplikacije treba da budu rangirane u Android Market Help Center-u.

Vlasnici će biti u potpunosti odgovorni za rejting sadržaja aplikacije i ako to ne urade kako treba dobiće Mature rejting. Takođe, Android korisnici će biti u mogućnosti da obaveste Google ukoliko misle da je aplikacija pogrešno rejtovana.

Vreme kad će ovo biti primenjivano se poklapa sa Google-ovim rasporedom za Gingerbread, za koji su rekli da stiže za nekoliko nedelja. Još uvek se ne zna kako će ovaj sistem biti korišćen, ali izgleda da Google planira da implementira bolju kontrolu kako bi pomogao roditeljima da imaju uvid nad onim šta im deca skidaju iz marketa.

Bilo kako bilo, meni je lično drago da ćemo dobiti update marketa sledećeg meseca.

Neke smernice o sistemu rejtovanja:

  • Alkohol, Duvan i Lekovi: Aplikacije koje imaju veze sa lekovima, alkoholom i duvanom ili njihovom upotrebom treba da budu označene kao “Teen” ili iznad. Aplikacije koje su fokusirane na konzumiranje ili prodaju droga, alkohola ili duvana treba da budu označene sa “Mature”. Ilegalna aktivnost ili sadržaj koja je usmerena ka mladjima nije dozvoljena u Android marketu.
  • Kockanje: Aplikacije sa kockarskom temom ili koje simuliraju kockanje bi trebalo da budu označene sa “Teen” ili iznad. Stvarno kockanje nije dozvoljeno u Android marketu.
  • Govor mržnje (hejt): Govor mržnje nije dozvoljen u Android marketu. Ako vaša aplikacija sadrži informacije “potpaljivog” tipa koji može biti uvrediti veći broj korisnika, potrebno je da ga označite kao “Teen” ili iznad.
  • Lokacija: Aplikacije označene sa “All” ne smeju tražiti lokaciju ni u kom slučaju. Ovakve aplikacije je potrebno označiti sa “Pre-Teen” ili iznad. Aplikacije koje omogućavaju korisnicima da objave ili razmene lokaciju sa drugima moraju biti označene sa “Teen” ili iznad.
  • Seksualni sadržaj: Aplikacije koje sadrže sugestivne ili seksualne reference moraju biti označene sa “Teen” ili iznad. Aplikacije koje se fokusiraju na ovakav sadržaj trebaju biti označene sa “Mature”. Pornografija nije dozvoljena u Android marketu.
  • Sadržaj generisan od strane korisnika ili komunikacija između korisnika: Aplikacije označene sa “All” ne smeju čuvati sadržaj koji je generisao korisnik ili omogućiti komunikaciju između korisnika. Aplikacije koje se fokusiraju na dozvolu korisnicima da komuniciraju između sebe moraju biti označene sa “Teen” ili iznad.
  • Nasilje: Aplikacije koje sadrže blage crtane ili fantastično nasilje bi trebale biti označene sa “Pre-Teen” ili iznad. Realno ili intenzivno nasilje treba biti označeno sa “Teen” ili iznad. Grafičko nasilje treba biti označeno sa “Mature”. Scene realnog nasilja nikako nisu dozvoljene u Android marketu.

Tags: Androidmarketogranicenjeunapredjenje

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share