TSF Shell – Android 3d interfejs

Objavila u 06/01/2012 u 16:06

interfejs TSF

Ono što čini Android telefone drugačijim jednog od drugog, pored hardvera i fizičkog izgleda je i sam interfejs. Poznati proizvođači imaju njihove prepoznatljive interfejse po kojima su postali to što su sada u Android svetu, kao recimo HTC po Sense-u. Zapravo HTC je i postao jedan od najpopularnijih proizvođača Android telefona u Evropi upravo zbog Sense-a, što znači da je interfejs jako bitan faktor. Pisala sa o tome ovde. Interfejs na mobilnim telefonima je još uvek u povoju. Iako se čini da je većina stvari definisana, postoji još uvek prostor za istraživanje i uvođenje novina. Tako da razvoj novih interfejsa ne prestaje i evo jednog najnovijeg demoa TSF Shell 3D interfejsa.

Ranije sam pisala o jednom drugom 3D interfejsu po nazivu SPB Mobile Shell koji se dopao mnogim korisnicima. Ovaj lančer je sam po sebi bio skup za jednog korisnika, ali SPB tim nije odustajao od cene. I onda se pojavio Huawei koji je otkupio određeni broj licenci za ovaj lančer sa idejom da ga ugrađuju u novi uređaj, pisala sam o tome ovde. Ovo je dobra ideja kompanije Huawei uzimajući u obzir da oni nemaju neki prepoznatljiv interfejs.

Tako da razvoj ovakvih alternativnih lančera (interfejsa) može imati budućnost. Najbitnije je koliko se dopadne korisnicima. Kako se vama čini?

interfejs TSF menu

Meni lično je vrlo lep i interesantan, animacije su simpatične ali možda pomalo spore. Čini mi se da je interfejs možda previše komplikovan za prosečnog korisnika. Izuzetno mi se dopadaju meniji u kružnom obliku i meniji koji se nalaze u uglovima ekrana. Sve u svemu, ovo je demo i može još svašta da se tu uradi kako bi se ovaj interfejs učinio vrlo primamljivim korisniku.

Hvala Ivanu na poslatom klipu. 🙂

Tags: 3DAnimacijeinterfejslančernavikeprepoznatljivostshellTSF

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Мени само није јасно шта ради Европа и Америка, најбоље ствари долазе из Кине 😐
    Могли би сајт да ураде цео на Енглеском ако не на Српском да могу и људи ван Кине да пробају ово 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share