Stakla bez odsjaja uskoro stižu na gedžete

Objavio u 02/11/2011 u 12:13

Nippon glass

Verujem da vi, isto kao i ja, od svega najviše mrzite odsjaj na ekranu. Bio to monitor, TV, telefon, tablet … Nippon Electric Glass Co Ltd je prvi koji je rešio ovaj problem, tačnije, napravili su staklo bez odsjaja koje je skoro nevidljivo za oko. Na fotkama možete videti primer.

Nippon Glass Invisible

Tehnologija koja se krije iza ovog stakla je dosta komplikovana. Ali uprošćeno rečeno: Anti reflektivni film je postavljen kako na prednji deo, tako i na zadnji deo stakla. Tako da propušta 99,5% svetla kroz staklo, gde kod redovnog stakla je indeks reflektivnosti 92%.

Eto i taj problem rešen 🙂

[via TechOn]

Tags: anti reflektivni filmekraniOdsjajstaklo

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *