Sony izbacio AOSP KitKat za Xperia L

Objavio u 15/12/2013 u 16:04

Developeri za Xperia uređaje su dobili od Sony-a veoma lep novogodišnji poklon i to par nedelja pre same Nove godine. Kompanija je izbacila Android Open Source Project (AOSP) KitKat za Sony Xperia L, a kako kažu i ostali uređaji će uskoro biti pokriveni.

Šta ovo znači vama sa Xperia uređajima? Ovo pruža mogućnost developerima da čeprkaju dublje po sistemu, da imaju pristup gotovo svakoj opciji sa uređaja. AOSP ne znači da samo mogu po softveru da čeprkaju, već i po hardveru, uključujući telefon, kameru, senzore, GPS, Bluetooth itd. U ovoj verziji KitKat AOSP (Koja je 4.4.1 za Xperia L) nisu ispravljeni svi bagovi, ali je odličan smer u kom Sony kompanija ide. Siguran sam da će imati benefita od vraćanja open source zajednici. Svaka čast Sony!

Voleo bih da vidim i ostale proizvođače da se ovako oduže Open Source zajednici od koje imaju samo benefita!

Ako vas zanima ovaj kod, posetite Sony Developers stranicu za više informacija i kako da kuvate ROMove za Xperia uređaje.

[via XDA i Sony GitHub]

Tags: AOSPGitHubKitKatopen sourceSonyXperia L

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *