Sećate se micro arc oksidacije na HTC One S?

Objavila u 13/04/2012 u 9:02

HTC One SKada se pre mesec dana pojavio na HTC-ovom kanalu ovaj video klip o micro arc oksidaciji koja se koristi za novi materijal kućišta HTC One S telefona, bili smo oduševljeni. Ceo klip i taj cool postupak ostavili su na našim licima izraz: wow. 🙂 Da vas podsetim:

Nakon zvaničnog evropskog predstavljanja, određeni broj korisnika je kupio ovaj telefon i ispostavilo se da super fensi izrađeno kućište nije tako sjajno. Micro arc oksidacijom se postiže veoma tvrd i tanak materijal koji je iskorišćen za One S model telefona. Kako su objašnjavali, ovim postupkom se dobije neka vrsta keramike. Ali samo nakon nekoliko dana korišćenja, kako su javili korisnici na xda i Modaco forumu, na gornjoj ivici telefona, na malo oštrijim delovima dizajna, došlo je do oštećenja.

HTC One SHTC se kako kažu na The Verge portalu, vrlo brzo obratio potrošačima povodom ovog problema i rekli su da je problem nastao na određenom broju primeraka i da svaki oštećeni korisnik HTC One S-a može da zameni njegov primerak telefona u prodavnici u kojoj ga je kupio.

HTC is committed to delivering a high quality product and great experience for all our customers. There have been a few, isolated reports of this issue. The finish on the One S was laboratory tested as being at a hardness similar to ceramic. While that’s hard, it doesn’t mean it’s impossible to damage. Regardless, HTC takes quality very seriously and are providing all customers with an immediate fix and we are implementing some small changes to ensure customers do not experience this issue in the future.

Moram da kažem, da sam ja baš nekako verovala u ovu oksidaciju i činio mi se crni primerak HTC One S-a idealnim za mene, kako po veličini, tako i po performansama. Mada, kada razmislim, ni ove druge boje nisu loše. 🙂 Inače, za one koji ne znaju, samo crna verzija telefona je oksidovana.

Već dva dana posmatram na netu razvoj ovog “događaja” i pitam se, da li će HTC uspeti da se isčupa iz ove situacije tako da ljudi na to zaborave, šta vi mislite?

Tags: htcmicro arcoksidacijaOne SOne serijatelefoni

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

7 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *