1

Popravka boja na Galaxy Nexusu

Nexus Colors

Iako se tehnologija ekrana razvija neverovatnom brzinom, XDA član mumchristmas je odlučio da ne čeka na sledeću tehnologiju da postane dostupna na novom telefonu. Umesto toga je istražio trenutne performanse na Samsung Galaxy Nexusu koristeći Voodoo Screen Test aplikaciju, x-rite i1 Display 2 Color meter i HCFR softver. Rezultati nisu bili dobri, a mumchristmas kaže:

  • Prosečna Gamma vrednost je oko 1,9, daleko od ISO standarda od 2,2. Tako da boje nisu dovoljno jarke (ne pričamo o osvetljenosti ekrana)
  • Senka (0-40% nivo sive) tri krive (curves) boje je skoro van normale. U prevodu, netačan balans boja.
  • Debalans boja. Temperatura boja počinje od najniže 5500K do 6500K, dok ISO standard nalaže 6500K za bilo koji intenzitet boje.

Iako nije uspeo da popravi gama vrednost, uspeo je da popravi balans boja i temperaturu boja koristeći Custom Kernel sa ColorControl funkcijom i dodavanjem novog fajla u Android strukturu. Rezultat je bolji balans boja, ali morate proveriti lično kako bi primetili unapređenja.

Ako imate Galaxy Nexus i nervira vas balans boja, posetite njegov thread za više informacija.

[via XDA]

Objavljeno u Strani razvoj

eboye

Vasilj
Milošević
Objavio tekstova:
Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedna misao na “Popravka boja na Galaxy Nexusu

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *