Otključavanje bootloader-a najavljeno za kraj avgusta iz HTC-a

Objavila u 11/07/2011 u 23:48

htc sensationKao što je HTC već ranije najavio, došlo je vreme za ispunjenja obećanja – otključavanje bootloader-a. Pa je tako i zvanično preko njihove Facebook stranice stiglo obaveštenje da će HTC Sensation dobiti apdejt krajem avgusta sa kojim se otključava bootloader. Evo i njihovog saopštenja:

“Želeli smo da pružimo najnovije informacije o otključavanju bootloader-a za naše najnovije telefone. Znamo koliko su neki od vas uzbuđeni zbog ove mogućnosti pa smo uložili značajne resurse radi omogućavanja ovoga što pre. Iako bi mi želeli da samo okrenemo jednostavan prekidač i otključamo sve bootloader-e na svim uređajima, ovo zapravo nije tako jednostavno i zahteva razvoj novijeg softvera i skupo testiranje uređaja radi donošenja najboljeg mogućeg korisničkog iskustva.

Uzbuđeni smo što možemo danas da najavimo softverski apdejt koji podržava otključavanje bootloader-a i da će biti pušten krajem avgusta za HTC Sensation telefone, a pratiće ga i HTC Sensation 4G na T-Mobile USA mreži i HTC EVO 3D na Sprint mreži. Trenutno smo u testing fazi i očekujemo da će biti potpuno operativan u ranom septembru za uređaje koji tada dobijaju softverski apdejt. Nastavićemo sa slanjem mogućnosti otključavanja i na druge uređaje vremenom i to kroz redovne apdejte.

HTC će nastaviti da otključava bootloader-e i da podržava developersku zajednicu. Jasna nam je značajnost ove zajednice i očekujte izveštaj o napretku svakih nekoliko nedelja. Hvala vam na strpljenju i na kontinuiranoj podršci!”

Tags: avgustBootloaderHTC Sensationobavestenjeotkljucavanje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Uraaaa… Hvala ti puno. Ulepšala si mi veče. 🙂

  • Za one malo bolje upućene, pošto mi je Sensation otključan za sve SIM kartice, ali je ipak zaključan S-ON, da li mora da se dekodira da bi mogao da se učita taj otvoreni bootloader? Hvala.

    • Kako je HTC izjavio, kroz sledeci update sistema (OTA – over the air update), bice otkljucan bootloader na Sensation, sto bi znacilo da ce ti telefon postati S-OFF. Samo sacekaj update kroz tvoju mrezu, primeni ga i to je to.

  • a Wildfire? :O NECU TAKO DA SE IGRAM! :@

    Otkljucavaju sve high-end i u njih ne uvrste divljuvatru, strasno :O …

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *