OpenDESIGN obećava Reverse Engineering funkcionalnosti oficijelnih ROM-ova u Custom ROM-ovima

Objavio u 14/05/2012 u 20:38

concept_lockscreenNajzabavniji deo otključavanja i rutovanja Android telefona je isprobavanje svih Custom ROM-ova. Ali, u većini slučajeva ovi ROM-ovi nemaju neke specifične opcije koje je proizvođač ubacio na svoje uređaje, kao na primer S-Pen podrška ili burst mod na kameri. OpenDESIGN je kreiran da to promeni.

XpLoDWilD iz TeamHacksung tima će predvoditi ovu podgrupu CyanogenMod tima. Cilj OpenDESIGN-a je u suštini da radi reverse engineering funkcija koje proizvođač ugrađuje u njihove telefone i ugrađuje ih u CM9. Ove funkcije će se pisati od početka i njihov kod će biti otvoren odmah u startu, kako bi developeri imali šansu da unapređuju kod.

Ovo je odličan projekat koji bi trebao da pomogne AOSP baziranim ROM-ovima da budu još atraktivniji gikovima i entuzijastima. OpenDESIGN sajt je prilično nov, ali ima dosta informacija o tome na čemu rade. Developeri im se mogu pridružiti ako žele da pomognu.

Tags: CM9CyanogenModOpenDESIGNReverse Engineering

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *