Novi NVIDIA FCAT VR alat za testiranje perfomansi dostupan do danas!

Objavila u 16/03/2017 u 13:50

Još 2013. kompanija NVIDIA je unapredila testiranje perfomansi GPU-ova FCAT-om, besplatnim alatom koji je omogućio svima koji se bave testiranjem hardvera da testiraju ne samo FPS vrednosti već i kvalitet i tečnost gejmpleja na svim grafičkim karticama. Alat je merio mikro podrhtavanja, isgubljene frejmove, pogrešan pejsing i još puno toga. Zahvaljujući time najbolji grafički procesori su sada ne samo brzi već i rade tečno, omogućavajući gejmerima da uživaju u jednom fenomenalnom iskustvu.

FCAT VR sample image

Danas, i opet potpuno besplatno, predstavljamo FCAT VR, omogućavajući tako svima koji testiraju hardver, proizvođačima i entuzijastima, da pouzdano testiraju perfomanse VR igara u kojima je neverovanto bitno imati visoke perfomanse i tečnost gejmpleja. Do juče, VR testiranje se oslanjalo na opšte alate, sintetičke testove i rešenja koja su i dalje polu-proizvod i ne daju pravu sliku perfomansi grafičkih kartica u VR igrama. Uz pomoć FCAT VR alata vučemo podatke o perfomansama iz samog drajvera, ETW-a, direktno iz Oculus Rift-a i SteamVR-a za Vive kako bi generisali precizne podatke za svaki GPU.

Koristeći ove podatke FCAT VR korisnici mogu kreirati tabele i analizirati da li je bilo izgubljenih frejmova, podrhtavanja, interpolacije i još mnogo toga.

FCAT VR je dostupan za preuzimanje od danas na GeForce.com

Tags: nvidiaspftvertestiranjevirtualna realnostVR

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share