Neograničen protok je sada realnost sa spiralnim radio talasima

Objavio u 30/04/2012 u 14:09

MakaroniNaučnici su uspeli da razviju spiralne radio talase koji imaju potencijal da prenose “neograničen” protok. Ovo je, kako kažu, moguće izvesti tako što se zavijaju dok putuju “kroz vazduh”, tako da ako bi bili vidljivi ljudskom oku, ličili bi na spiralne makarone.

Radio talasi mogu biti kreirani, propagirani i detektovani nezavisno, a da pritom koriste istu frekvenciju na različitim kanalima. Tim istraživača je demonstrirao ove radio talase inspirisane makaronima koristeći 2,4GHz sa dva uvijena talasa. Međutim obećavaju da će biti moguće dodati još talasa u istu spiralu kako bi mogli da šalju još podataka.

Nisam dovoljno stručan što se ovoga tiče, ali svakako zvuči kao dobro rešenje, a još bolje je ako se ova tehnologija primeni, imaćemo bolje mreže.

[via Gizmodo]

Tags: MakaroniNeograničenprotokradioTalasi

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *