MIUI konačno počinje da igra FairPlay – otvara kod svog ROMa

Objavio u 03/02/2012 u 20:34

miui devs twitter

MIUI, Cutom ROM za pristojan broj telefona i izbor mnogih, je odlučio da otvori kod svog ROMa. MIUI je poznat po tome što ima redizajniran interfejs i u svom samom početku je dosta ličio na iOS, kako po dizajnu tako i po funkcionalnosti svojih aplikacija. Moja najveća zamerka MIUI-u je uvek bila zatvorenost i ne puštanja koda kako bi i drugi mogli da vide šta su oni tu radili i kako. E pa Xiaomi je odlučio da otvori kod MIUI Custom ROMa, što je za svaku pohvalu. Uskoro će se naći na public GitHub-u, na istom mestu gde i Cyanogen share-uje svoj kod. Kako kažu, u početku neće odmah sve biti otvoreno, ali vremenom će dodavati kod.

Mislim da je ovo pametan potez MIUI-a, jer će sada sigurno biti mnogo više inovacija i modifikacija istog, pa, možda i stignu Cyanogen po pitanju broja uređaja na kom može da se instalira 😛

Tags: CyanogenGitHubMIUIopen sourceotvoreni kod

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Trebali su ovo davno učiniti.
    Super, MIUI ima genijalnih stvari što mi se sviđaju, fino bi bilo da se može određeni dio portati na obične romove.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *