HTC One dobio S-OFF

Objavio u 12/06/2013 u 21:02

HTC One S-OFFEvo jedne lepe vesti za napredne korisnike Androida koji poseduju HTC One telefon i voljni su da ga potpuno oslobodne svih vidova zaštite i instaliraju neki custom rom u njega.

Nekrunisani kraljevi programskog koda su objavili dva alata za S-OFF otključavanje HTC One i DROID DNA telefona (tog telefona nema kod nas, pravljen je za američko tržište, ali vredi ga spomenuti za Srbodroiđane iz USA): Moonshine i Revone. I jedan i drugi otključavaju više modela telefona, a razlika je u tome što je Moonshine za Linux, a Revone za ostale operativne sisteme. Revone još uvek nije završen, ai radi posao.

Ovo je zaista sjajna vest za ljude koji su voljni da svom HTC One telefonu potpuno otvore mogućnost za instalaciju drugih Android romova, dok je žalosno to da HTC One X (Tegra 3) još uvek nije dobio S-OFF iako je izašao pre više od godinu dana. Za one koji se pitaju o kakvim ovo španskim selima pišem, reći ću samo da je telefon bez tog S-OFF-a isto kad odeš u Niš, a ne pojedeš mrsan burek sa sirom. Jednostavno nije kompletan doživljaj.

Uputstva za S-OFF imate ovde: Moonshine i Revone. Ukoliko je neko odradio, neka nam napiše količinu sreće u procentima. U procentima.

Tags: DROID DNAHTC One S-OFFotkljucavanje

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Чим се појавила могућност преордера, 5.априла 2013. купио сам HTC One и то Developer edition са откључаним bootloader-ом, а и телефон је откључан за све мреже. Телефон ми је стигао са малим закашњењем 27. априла. (Живим у Чикагу). Верзија телефона је од 64 гигабајта.
  Нажалост, нисам баш напредан корисник, тј. не бих имао храбрости да нешто радим са телефоном јер се плашим грешке и оштећења телефона и вероватног губитка гаранције.

  Моје питање гласи: шта бих и да ли бих добио нешто овим S-Off-ом? Већ имам откључан bootloader.
  Телефоном сам задовољан а једине замерке су на дужину трајања батерије (мада се и то поправља јер га више не малтретирам толико) и на слабу видљивост дисплеја на директном сунцу….

  • S-OFF-om bi dobio mogućnost da instaliraš custom romove preko telefona, bez kabla i računara. Oni koji nemaju S-OFF moraju prilikom svake instalacije custom roma da povežu kablom telefon i računar i da kucaju tamo neki kod na konzoli. Da bi S-OFF radio svoj posao morao bi da rutuješ telefon, instaliraš recovery i uradiš sve ono čega se plašiš. 🙂

   • Хвала на одговору… Не знам, нисам за рутовање телефона, јер се плашим грешке. Иначе, стари Sony Eriksson Xperia X8 сам рутовао, као и женин Samsung Exibit 4G II, али One не бих, а и нисам се потрудио да нађем и погледам како се то ради а можда и није компликовано…
    Можда неком другом приликом…
    Поздрав!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *