Fleksibilne baterije

Objavila u 07/08/2012 u 19:01

fleksibilna baterija

Sećate se da je Samsung najavljivao telefone sa fleksibilnim displejom prošle godine na CES događaju. I ove godine na CES-u je Samsung pričao o ekranima koji se savijaju i budućnosti dizajna mobilnih uređaja. Sada se pojavio video klip demonstracije fleksibilne baterije.

Profesor Keon Jae Lee na koreanskom univerzitetu (Korean Advanced Institute Of Science And Technology) napravio je fleksibilnu bateriju koja održava energiju kada se savija i ispravlja. Ova baterija može predstavljati budućnost tableta i ereader-a tankih poput papira i uređaja interesantnog dizajna.

Zapravo, ovde se radi o punjivim litijum-jonskih baterija koje su odštampane na tankom filmu. Štampanje baterijskog materijala na displeje koji mogu da se savijaju je dosad bio veliki problem. Kao što možete videti na snimku, baterija može da se savija i ispravlja bez gubitna voltaže koju daje.

Tags: baterijadisplejdizajnfleksibilnonovopapirtablettehnologijatrendovi

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *