Android aplikacija omogućuje interakciju sa superkompjuterima

Objavio u 29/08/2010 u 17:48

Supercomputing App

Pored sve pažnje koja je posvećena aplikacijama za zabavu i aspekte socijalnog života na pametnim telefonima, akademske aplikacije su često zaboravljene. Ovo je sramota, jer se razvijaju veoma dobre aplikacije koje imaju veoma praktične mogućnosti u polju matematike i nauke.

Naučnici na MIT-u su razvili aplikacioni framework koji omogućava naučnicima da dizajniraju prilagođenu Android aplikaciju za nošenje sa kalkulacijama baziranim na podacima koje je generisao superkompjuter u Texas Computing Center-u. Ovaj superkompjuter radi na tone posla, ali aplikacija daje mogućnost instantne manipulacije nad podacima u realnom vremenu i to gde god da ste sa svojim Android-om.

Pogledajte video ispod koji prikazuje demonstraciju, ispod je i link za detaljnije informacije i linkove ka projektu na SourceForge sajtu, ako vas zanima više informacija.

via Wired

Tags: Androidframeworkmatematikamitsuperkompjuter

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *