Android 3.2 Honeycomb sada i na laptopu

Objavila u 21/11/2011 u 17:00

Install Boot Select

Na sajtu android-x86.org aktivno se radi na portovanju Androida na x86 platformu. Prvobitno ovaj projekat se zvao “patch hosting for android x86 support” i originalni plan je bio da se hostuju razni patch-evi za Android x86 podršku. Posle par meseci, shvatili su da mogu mnogo više od običnog hostovanja patch-eva pa su odlučili da kreiranju punu podršku Androida za različite x86 platforme. Tako su nastale verzije Androida koje možete da instalirate na laptop ili netbook. Kako kažu, u ovom momentu je skoro sve funkcionalno ali ima još da se radi na njemu i da se prilagođava. Zanimljivo je da su uspeli i da instaliraju Android Market pa samim tim, možete direktno sa Marketa da instalirate aplikacije. E sad, kako Market prepoznaje ove uređaje i koje aplikacije su dostupne, to mi nije jasno, pošto nisam probala. 🙂 Ali je svakako projekat zanimljiv.

Takođe, pošto je Android kreiran za ekrane osetljive na dodir, verovatno je i sama navigacija ekranima uz pomoć kursora malo teža, ali verujem da ako bude dovoljno zainteresovanih korisnika za ovakav operativni sistem na njihovim računarima, da može sve to lepo da se prilagodi.

Instalacija ove verzije Androida podrazumeva da skinete sa njihovog sajta Android ISO i instalirate je koristeći USB flash ili SD karticu. Kažu da radi i WiFi tako da je vaš PC sa Androidom u velikoj meri upotrebljiv.

Ovo je Open Source projekat pod Apache Public License 2.0 licencom. Donirajte projekat ako ga smatrate korisnim.

Kako se instalira i kako izgleda možete videti u klipu ispod:

Tags: Androidopen sourcepatchPCplanpodrškaPortx86

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Боље да су направили добар плејер за Линукс него ово глупирање. Мислим да имамо доста половичних ОС-а, не треба нам још један X-(

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *