Android 3.1 novi SDK alati

Objavila u 20/05/2011 u 20:55

LaboratorijaKako je Google najavio na Google I/O konferenciji, objavljena je nova verzija 3.1 Android platforme. Android 3.1 je nadogradnja za tablet optimizovan korisnički interfejs Androida 3.0. Dodato je nekoliko novih opcija kako za korisnike tako i za programere.

  • Open Accessory API. Ovaj novi API donosi mogućnost Android aplikacijama da se povežu sa širokim spektrom acesoara kao što je muzička oprema, oprema za vežbanje, robotima i drugim sistemima.
  • USB host API. Oni uređaji koji sadrže USB host mode preko aplikacija će sada moći da komuniciraju sa audio uređajima, ulaznim periferijama, komunikacionim uređajima itd.
  • Input from mice, joysticks, and gamepads. Android 3.1 proširuje sistemske ulazne event-ove da bi podržao razne nove ulazne uređaje kao što su: miševi, džoistici, trekbolovi, gejmpedovi itd.
  • Resizable Home screen widgets. Programeri sada mogu da kreiraju Home screen vidžete izmenjive veličine, vertikalno i horizontalno.
  • Media Transfer Protocol (MTP) Aplikacije sada mogu da primaju notifikacije kada je priključena i otkačena eksterna kamera, da upravlja fajlovima na eksternom uređaju i da prenosi fajlove i metapodatke sa i na njih.
  • Real-time Transport Protocol (RTP) API for audio. Programeri mogu direktno da upravljaju na zahtev ili interaktivno prilikom strimovanja podataka za omogućavanje VOIP-a, push-to-talk, konferencija i audio strimovanja.

Za više informacija pogledajte link.

Tags: alatiAndroid 3.1APIperiferijeSDKUSB host

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *