Chainfire zaustavio Samsung u onemogućavanju korisnika da rutuju uređaje

Objavio u 26/05/2013 u 9:27

super su logo

Samsung voli da se hvali kako je dobar prema developerima. Deli im telefone, pravi nagradne igre i slično. Neke je čak uspeo da ubedi kako je kul prema developerima. Ali kako su na XDA rekli poslovicu “Dela govore više od reči” i “Ko te jednom slaže, drugi put mu se ne veruje“.

O čemu se radi? Samsung je krenuo da pušta apdejt za Samsung Galaxy S4 gde onemogućuju podizanje privilegija (ono što SU radi) preko konfiguracije kernela.

Međutim kroz apdejt SuperSU aplikacije na verziju 1.3, XDA developer, dobro poznat svima, ChainFire je pečovao Samsungov pokušaj da osakati developersku zajednicu.

Pored ažurirane verzije SuperSU aplikacije, Chainfire je takođe ažurirao CF-Auto-Root za podršku Sprint Galaxy S4 i kanadske verzije Galaxy S4 modela, kao i Samsung Galaxy S4 I9600 i I9505 modela. Pored toga, i ADBD Insecure je ažuriran kako bi radio lepo sa SELinux-om na S4-ci.

Svaka čast! Developeri sa XDA su još jednom dokazali da su brži od svetlosti 😀

Zato ne verujte nikom za stalno, vole ti proizvođači da se obezobraze, kao i svi kad dobiju “vlast” u svoje ruke …

[via XDA]

Tags: ChainfiredeveloperiprevarasamsungSuper SUzajednica

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *