Papaya Android game engine

Objavila u 18/11/2010 u 18:55

Hoces papaju za Android

PapayaMobile je lansirala Papaya game engine namenjen razvoju za Android platformu. Postoje mnogobrojne Papaya igre za Android platformu pa je sada predstavljen i besplatan game engine za razvoj igara sa socijalnom potporom. Papaya je OpenGL run-time script engine (ne bih to prevodila :), koga interesuje, razumeće). Engine je baziran na C programskom jeziku, što mu daje prednost u brzini, naspram engine-a baziranih na Java jeziku. U ovom engine-u možete praviti 3D igre koristeći run-time skripting umesto Jave. Ukoliko ste upoznati sa Python-om ili Flash ActionScript-om, neće vam biti problem da se prešaltate na ovaj engine.

Najbitnije je da je ovaj engine besplatan. I možete ga skinuti sa linka. S obzirom da je SDK pravljen za Android od početka, već je uzeta u obzir fragmentacija koja je veliki problem kod razvoja za Android platformu. U pitanju je objekto orijentisano programiranje i ima sposobnost automatskog prepoznavanja Android uređaja, karakterizuje ga prirodni korisnički interfejs i podrška za kešing menadžment.

Možete integrisati i Papaya Social SDK koji omogućuje čet sobe, avatare, notifikacije, privatne poruke, pozivnice, izazove i ostale socijalne opcije. Pored socijalnog dela Papaya omogućuje virtuelni unutrašnji sistem plaćanja, ugradnju PayPal, Google Checkouta i druge sisteme online plaćanja.

Kako kažu iz ove kompanije, programeru je potrebno svega 5 minuta da skapira kako da kodira vrlo jednostavan program. Potrebno je nedelju dana da se programer lepo upozna sa mogućnostima ovog engine-a kada bi počeo da programira sofisticirane socijalne igre. Papaya inženjeru je potrebno 2 nedelje da kodira Papaya Fish 3D akvarijum koji možete pogledati kako radi na video klipu.

Tags: Game engineigrekodiranjePapayaprogramiranje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share