Google App Inventor se gasi i postaje open source

Objavila u 13/08/2011 u 10:04

app inventor

Sećate se App Inventora? Pisali smo o njemu kada se pojavio i možete videti u tekstu na linku. Nesvakidašnji i inovativni interfejs App Inventora je omogućavao ljudima bez programerskog znanja da kreiraju aplikacije za Android. Google Labs je u decembru 2010. predstavio javnu beta test verziju, kada se stvorilo veliko uzbuđenje oko ovog softvera. U martu mesecu App Inventor je bio i dalje aktivan i dobio je veliki apdejt, koji je omogućio korisnicima da grade kvalitetnije aplikacije.

U julu mesecu, Google je najavio zatvaranje Google Labs odseka koji nam je svima poznat bio po testiranju totalno blesavih aplikacija. Bilo je tu raznim ludih ideja, setite se Google Goggles kakav su bum napravile. Google je najavio da će Google Labs sajt biti aktivan još 90 dana i da će to biti to, polako će se zatvoriti..

A sam Google App Inventor postaje open source i možda će nekim developerima doneti benefita. Možda neka developerska komuna preuzme App Inventor i napravi nešto novo i fantastično od tog koda. Inače, mnoge aplikacije iz Google Labs su postale Android aplikacije i one će nastaviti da žive na Android Marketu, tako da zatvaranje Google Labs, to nije smrt za sve aplikacije.
Sigurna sam da će Google oslobađajući resurse sa Google Labs, uraditi nešto sa njima i uložiti u nešto drugo. 🙂

 

Tags: Androidaplikacijeapp inventorgoogleLabsmarket

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *