Srpski development za Android televizore

Objavila u 24/10/2011 u 19:51

Android4TV

Negde u aprilu mesecu smo pisali o firmi RT RK iz Novog Sada koja je dobila projekat portovanja Androida na tv uređaje. Zoran Corporation iz Kalifornije je odabrao firmu RT RK za implementaciju multimedijalnih aplikacija i servisa u njihove uređaje, više o tome pročitajte u prethodnom tekstu.

Sada se pojavio i video klip na kojem možete videti demonstraciju aplikacije Android4TV zasnovane na Android operativnom sistemu. Softver omogućava upravljanje kanalima preko daljinskog upravljača kao i upravljanje sa tableta ili mobilnog uređaja na Androidu. Interfejs izgleda vrlo pristojno i intuitivno. U meniju možete izabrati Settings, TV Menu, Internet, Media, Widget i Applications.

Settings – osnovna podešavanja televizora

TV Menu – pretraživanje, skeniranje i podešavanje kanala

Internet – sadrži aplikacije koje zavise od interneta

Media – korisnik može da upravlja video fajlovima, muzikom i fotografijama.

Widget – omogućuje pristup aplikacijama koje su preinstalirane u Android4TV i omogućava korišćenje aplikacija simultano sa aktivnim kanalom u pozadini.

Applications – omogućava pokretanje aplikacija koje su instalirane

Jako je lepo videti da se nešto ovakvo stvara od strane naših programera.

Više o ostalim proizvodima možete videti na sajtu iWedia

Tags: Android4TVaplikacijeinterfejsNovi SadRT-RKsoftvertelevizor

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share