RT-RK iz Novog Sada dobili projekat portovanja Androida na Zoran Co. uređaje

Objavio u 10/04/2011 u 21:10

zoran logoOva vest u prvi mah zvuči neverovatno – barem je meni tako zvučala. Ali to je zato što nismo navikli da kad se radi o visokoj tehnologiji da se priča o našoj zemlji i našim ljudima. Međutim, naši ljudi su dosta uključeni u proces stvaranja novih tehnologija, što kroz naše firme, što kao zaposleni u stranim.

Tako RT-RK firma iz Novog Sada je izabrana od strane Zoran Corporation iz Sunnyvale Kalifornije, za implementaciju multimedijalnih aplikacija i servisa, kao i Android platforme u njihove uređaje.

rt-rk androidVeć postoje uspešna portovanja Google-ovog operativnog sistema na Zoranove SupraHD® i SupraXD® procesorske platforme za DTV i set-top box proizvode.

“Danas, potrošači žele sve više i više informacija – od poslednjih vesti, vremenske prognoze, stanja na berzi i tržištu do sportskih video snimaka i predloga za putovanja. Naš cilj je da ponudimo iskustvo lakog pristupa informacija u jednoj, stabilnoj i funkcionalnoj aplikaciji. U isto vreme, želimo da im omogućimo personalne servise koji su im potrebni, kao što su e-mail, video igre, filmovi i sadržaj na zahtev”, rekao je Nikola Teslić, generalni direktor za tehnologiju i zamenik generalnog direktora u RT-RK. “Prošle godine, proširili smo asortiman korisničkih uređaja koji podržavaju Network Media Player aplikacije, koje pokreću Zoranovi procesori. Sada, zahvaljujući uspešnom portovanju Android OSa na Zoranove TV SOC uređaje, podržavamo aplikacije koje potrošači žele u televizorima spojenim na internet.”

Pošto ne gledam TV, nisam ni primetio kada se ovo emitovalo, pa ako ste i vi propustili, evo YT snimka:

Koliko sam na snimku uspeo da vidim, u pitanju je Android 2.2 Froyo, nadam se da će raditi na apgrejdu, pa da ćemo imati Gingerbread ili još bolje Honeycomb na televizorima “naše” proizvodnje 🙂 I bilo bi sjajno da “par” komada ostane u Srbiji.

[via @nkolarovic, RT-RK i Zoran.com]

Tags: AndroidaplikacijegoogleNovi SadRT-RKSrbijaTVZoran Corporation

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *