Prvi javni solarni punjač

Objavila u 17/06/2011 u 22:25

javni solarni punjacDivna i pozitivna vest o prvom javnom solarnom punjaču danas je objavljena i na BBC-u, napravljena je video reportaža. Ovaj punjač je postavljen u Obrenovcu a uradili su ga studenti sa tehničkog fakulteta.Više o ovoj vesti možete pročitati na MikroVesti sajtu.

Budući da uređaj ima ugrađene punjače za sve vodeće proizvođače mobilnih telefona (Nokia, Samsung, iPhone, BlackBerry, HTC, LG, Sony Ericsson) moći će da ga koristi svaki prolaznik koji poseduje neki od telefona tih proizvođača.

Ono što je dodatno interesantno je da je mt:s podržao Strawberry energy tim i danas izjavio na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici:

Televizija BBC izvestila je o Strawberry solarnom punjaču za mobilne telefone koji je kreirala grupa studenata sa Beogradskog univerziteta! Čestitamo još jednom Strawberry energy timu i ujedno najavljujemo da će mt:s zajedno sa Strawberry energy timom gradjanima Beograda uskoro pokloniti javni solarni punjač! O lokaciji ćete biti uskoro obavešteni! http://mts.rs/punjac

Ovo je sjajna vest, pogledajte video reportažu na linku. Nadam se da će se ova akcija proširiti i na druge gradove u Srbiji i podržavamo akciju.

Tags: baterijaenergijamobilnipunjacsolarnasunce

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *