Kada će Srbija dobiti mogućnost kupovine na Play Store-u?

Objavila u 15/05/2013 u 1:35

Prijatno smo iznenađeni tvitovima koje smo primetili na Tviter nalogu Veselina Jevrosimovića, predsednika kompanije ComTrade Group. Jevrosimović i premijer Ivica Dačić u saradnji sa Američkom ambasadom je otišla u San Francisko u IT misiju. Njihove pregovore, nadanja i želje, Jevrosimović prenosi tvitajući o tome sa hastagom #ictmission.

Dosad su bili na sastancima sa predstavnicima PayPal-a, HP-a, Intela, Cisco, Apple a danas i na sastanku u Google.

I konstruktivna pitanja:

https://twitter.com/MilicaBrkic/status/334346222456426496

 

 

Ja prosto ne mogu da verujem da čitam o ovome na Jevrosimovićevom nalogu i da su se napokon setili i organizovali da malo osveže obraz ove naše zemlje, da su pokazali političari inicijativu i da su krenuli da rade nešto korisno.

Šta vi mislite, kada će Srbija dobiti dvosmerni PayPal? Kada će NBS smekšati? Kada će krenuti prodaja i kupovina na Play Store-u?

Tags: DačićictmissionJevrosimovićkupovinaPaidAppspaypalPlay StoreSrbijatwitter

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Kao i uvek,ostaje nam da se nadamo da ce se na neki nacin i to resiti!

  • Nije da Google ili PayPal neće uzmu srpske pare ili da im srpske pare smrde.
    Nego im to srpski zakoni i NBS nedaju.

  • MDamnjanovic 15/05/2013 u 8:54 AM

    Ovo kad Vesa kaze “Srbija ce da dobije set regulativa koje treba da izmeni da bi nam dali pun servis” – da li to znaci da mi zbog nasih zakona ne mozemo da dobijemo paid apps? Ili se to odnosi recimo na prodaju aplikacija?
    Mislim da muziku, filmove i magazine necemo dobiti u skorije vreme – ni dosta razvijenije zemlje ne vide te stvari. O kupovini uredjaja ni da ne pricam jer je u Evropi to moglo da se kupi u 4-5 najrazvijenije zemlje.

  • Da objedinim sva pitanja jednim, kad ćemo postati normalna država? No dobro, lepo je čuti/pročitati da naši političari rade na ovome, ili samo zarađuju poene na tome. o_O

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share