Google objavio uputstvo za dizajniranje ICS aplikacija – fantastično!

Objavio u 13/01/2012 u 17:30

E, ovo je stvar koju smo, siguran sam, svi želeli da se desi!

Android Design

Strašno su me nervirale ružno dizajnirane aplikacije koje ne liče niti na Android, niti na Win7 Phone, a najviše one koje liče na iOS. Zamisli čoveče Android aplikacija, a kad je otvoriš ono onaj očajni iOS interfejs!
E, sad je kralj Google rešio da nas poštedi tih smaračko ružnih aplikacija i uneo veliku dozu ozbiljnosti u svoju novu verziju Android operativnog sistema.
Android User Experience Team je na web stranici Android Design napisao detaljno uputstvo koje bi programeri trebalo da slede da bi napravili savršene aplikacije koje će ličiti na temu Ice Cream Sandwicha.
Tu su detaljna uputstva kako dizajnirati ikonice, koristiti koje boje, menije, dugmiće, veličine ovoga, onoga i sve do najsitnijeg detalja!
Developeri nisu primorani da koriste ova uputstva i da na ovaj način prave svoje aplikacije, ali svi bismo im bili veeeoma zahvalni kada bi ih sledili jer će sve Android aplikacije konačno dobiti veliku dozu prepoznatljivosti i lepote! Pročačkajte malo Android Design, interesantno je.
Još jednom bravo za Google! Nadam se da će ga developeri poslušati.

Tags: Android DesigndeveloperdizajnIce Cream Sandwichtema

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

6 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Ovo je super sto su objavili. Najveci problem kad se radi UI i jesu cake poput ostavljanja 1-2px tu i tamo izmedju nekih tabova a oni su i takve detalje objavili i olksali svima posao.
  Cudi me samo da nisu nigdje stavili sve ovo to su prepricali za download. Kad vec imaju sve nacrtano i sve je dzabe i jos oni to popularisu zasto bih to sam crtao 😀

 • sa svime se slazem sem sa ovim delom “ono onaj očajni iOS interfejs!”
  ako ista valja na iPhone-u to je interfejs 😀
  nisam fan iStvarcica,al imam osecaj da ce moj koment da popije gomilu dislajkova 😳

  • iOS interfejs nije ocajan…samo je postao dosadan i monoton…
   Ja licno ne volim Apple proizvode niti ih posedujem ali ne hejtujem njihov rad. Ko bude dislajkovao tvoj komentar je ili trol ili u zivotu nije drzao u svojim rukama nikakav gedzet.

   Dobro je sto je Google ostavio izbor hoces/neces da koristis smernice dizajna. Naravno, ko se bude pridrzavao, taj ce najverovatnije i zaraditi vise jer ce aplikacija sigurno biti popularnija…
   Svakako ce dobro doci programerima pocetnicima, da lakse osmisle dizajn aplikacije.
   U svakom slucaju veliki plus za Google i hvala 😉

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *