Android Design Preview aplikacija za dizajnere

Objavila u 23/11/2011 u 18:00

tool

Ako ste dizajner i ako se bavite dizajniranjem interfejsa aplikacija za Android uređaje, ovaj program vam može biti vrlo koristan. Kada u programu za crtanje uradite dizajn ili napravite mockup aplikacije, da bi ste videli koliko je efektno na telefonu, potrebno je da to testirate. Da bi ste testirali, potrebno je da sačuvate sliku u rezoluciji test telefona i da je pošaljete ili sebi na mejl ili u Dropbox ili da je prebacite na SD karticu. Potom otvarate tu sliku da bi videli kako vaš dizajn izgleda na telefonu.

Kada je potrebno više puta dnevno da ovo uradite, ume da bude naporno. Zato je sada napravljen alat Android Design Preview, koji omogućava testiranje izgleda dizajna bez kopiranja istog na telefon. Alat treba da radi na Windows-u, Mac-u i Linux-u.

Na video klipu imate demonstraciju alata:

Kada smo već kod alata, na ovom linku možete naći i druge alate vezane za dizajniranje Android aplikacija.

Pogledajte alat Android UI Utilities na video klipu ispod.

via Roman Nurik G+

Tags: alatAndroidaplikacijadizajndizajnermockuptestiranje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *