Xperia telefoni iz 2011 dobili Auto Installer za CWM Recovery

Objavio u 19/02/2012 u 21:11

ic launcher

Za one koji vole da probaju različite Custom ROMove, imati recovery je esencijalno. Ceo proces je sada mnogo lakši za Xperia telefone iz 2011. godine zahvaljujući ClockWorkMod Recovery auto installer-u koji su kreirali članovi XDA foruma pvyParts i nobodyAtall. Ono što je super kod ove solucije jeste činjenica da se CWM instalira na sistemsku particiju, tako da ćete ga moći koristiti čak i ako vam je zaključan bootloader.

pvyParts kaže da bi aplikacija trebala da radi sa celom Xperia serijom iz 2011. godine, ali je i naveo koji su to telefoni u pitanju: Xperia arc, arc S, mini, mini pro, active, neo i PLAY (za PLAY neki kažu da radi neki ne). Da bi ste instalirali CWM recovery potreban vam je root i morate imati Android Gingerbread ROM.

Kao i uvek kada se radi o Custom ROMovima i modovanju telefona, pazite šta radite i uvek napravite backup.

Za više informacija, posetite ovu stranicu.

[via Xperia Blog]

Tags: 2011auto-installerClockworkmodCWMsistemXperia

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

8 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Uspeo sam da pronadjem i wipe dalvik i krene instalacija i na pola mi izbaci instalacija aborted zbog cega to moze li neko da objasni netreba mi puno da ga otkinem od zid koliko me zeza vec cetri dana

 • wipe dalvik ovu opciju nemgu da nadjem u Recovery

 • Ja sam sotkljco bootloder rutovo i instaliro cwm kako da ubaci m CyanogenMod za xperiu mini mplim vas pomoc lupam glavu u tastaturu vec tri noci nemogu da ubacim

  • Kopiraj zip fajl na SD karticu, udji u recovery, iz menija izaberes wipe data/wipe cache/wipe dalvik (tri opcije) i onda install zip from SD Card, izberes zip fajl koji si iskopirao i sacekas da zavrsi instalaciju.

 • Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  napokon!

  Onaj xRecovery me je tako nervirao. 😀 Instalacija je ekstremno laka i sve radi sjajno. Upravo backupujem ROM i biram novi custom rom.

  Napomena: Nemojte koristiti ovaj instaler ako niste na Stock romu 2.3 verzije.
  Moj telefon (Xperia arc) je rutovan i otkljucan mu je Bootloader. Nije obavezno da vam je otkljucan Bootloader, obavezno je da je rutovan (naravno).
  Sa FlashTool-om sam fleshovala Stock Gingerbread ROM.

  U recovery se ulazi tako sto restartujete telefon i na Logo-u Sony Ericsson pritisnete bilo koje dugme.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *