Sony Ericsson developerima – how to build a linux kernel

Objavila u 10/05/2011 u 12:00

NaLinux Androidkon objave instrukcija za otključavanje boot loader-a na poddomenu unlockbootloader.sonyericsson.com, SE je dobio odličan feedback programera što ih je stimulisalo da i dalje vode vrlo otvoren dijalog sa njima. Pa otud i novog uputstva na Sony Ericsson developers blogu, kako bildovati linux kernel i kako ga flešovati na telefon. Kompletno uputstvo sa odgovarajućim linkovima možete videti na ovom LINKU. Kako kažu iz SE kompanije, kernel je poprilično standardan, jedino je drugačiji memory config koji je hardkodiran i kernel commandline. Sony Ericsson inače pomno prati sva dešavanju u vezi njihovih uređaja na XDA forumu i navode da oni ne mogu da garantuju za sve što ovi tamo ludaci na XDA rade. 🙂 Takođe upozoravaju da sve što prčkate oko bootloadera i kasnijeg modifikovanja i flešovanja roma, obavljate na vašu odgovornost i da naravno gubite garanciju telefona.

Ako se neko od vas zapitao, šta zapravo znači rebildovati kernel? Pa ukratko, rebildovanjem kernela napredniji korisnici mogu da modifikuju softver na uređaju, otključavaju i omogućavaju mu funkcionalnost koju proizvođač nije nameravao da koristi u tom uređaju. Tako nastaju custom rom-ovi koje onda ostali korisnici zajednice mogu da flešuju na njihov uređaj.

Tags: Bootloaderbuildcustom romkernelotključatiXperia

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *