Sećate se Nexus Q? Dobio je nezvanični KitKat apdejt

Objavio u 23/12/2013 u 12:56

Mnogi od vas se možda sećaju uređaja Nexus Q, uređaja koji je Google predstavio zajedno sa Nexus-om 7 davne 2012. na I/O konferenciji. Nexus Q je bio zapravo veoma napredan media strimer. Veoma inovativna sprava u tom momentu. Međutim Nexus Q je imao očajan start. Cena od 299 dolara mu je osigurala smrt, posebno kada su se slični uređaji pojavili za mnogo nižu cenu. Sada je Q dobio zamenu u obliku Chromecast uređaja koji košta 35$. Google voli da eksperimentiše, tako da ovo i nije iznenađenje.

Google je zvanično napustio Nexus Q projekat početkom ove 2013. godine. Ali za one srećnike koji su ga nabavili, sada postoji KitKat apdejt, zahvaljujući eksperimentalnoj verziji CyanogenMod ROM-a verzije 11. Android 4.4 je za za ovaj uređaj u eksperimentalnoj fazi i ima problema sa WiFi signalnom i audio izlazom, ali radi! Takođe je mnogo bolja verzija Androida nego sa kojom ga je Google ostavio. Za one koji se interesuju, na XDA su instrukcije kako da flešujete KitKat na ovu malu crnu kuglu.

Nexus Q je svakako prokrčio put za Chromecast. Bio je to uređaj koji je doneo Google Play sadržaj u dnevne sobe, gde, kako je Google to nazvao, “najvažniji ekran” obitava. Pošto je bio ograničen na Google sadržaj, osuđen je na propast. Chromecast ima mnogo više za ponuditi i mnogo je jeftiniji, mada je Nexus Q meni bio jako kul i žao mi je što je ovako završio. Chromecast nije ni upola kul kao Nexus Q.

Tags: custom romCyanogenMod 11KitKatNexus Q

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *