OmniROM OmniSwitch unapređuje Android mutlitasking

Objavio u 03/02/2014 u 9:19

Od samog početka postojanja, Android je krasila mogućnost izvršavanja više zadataka u isto vreme (mutlitasking). Iako Android ima ugrađni način za prelaženje iz aplikacije u aplikaciju, OmniROM ekipa je odlučila da to unapredi i tako je nastao OmniSwitch.

OmniSwitch može da radi sve što može i nativni “recent apps” može, ali takođe dodaje još dodatnih mogućnosti. Za početak, može da iskoči jednostavnim svajpom sa bilo leve ili desne strane ekrana. Takođe može opciono da služi i kao “overlay dock” koji daje pristup listi omiljenih aplikacija. Pored opcije gašenja svih nedavno otvorenih aplikacija, OmniSwitch može i jednim dugmetom da prisilno ugasi sve aplikacije osim one koja je trenutno aktivna.

Naravno, opcija moćna kao ova dolazi sa gomilom opcija za podešavanje. Od opcije za providnost overlay-a pa do toga da li da se animira ili ne. Korisnici imaju mogućnost da biraju sa koje strane uređaja će se aktivirati i kolika je širina površine za detekciju. Takođe je tu i opcija za automatsko sakrivanje da bi sprečila slučajno otvaranje OmniSwitch-a. Međutim na ovaj način se mora koristiti dva poteza, ali možda nekome to ne bude predstavljalo problem.

Kako je cela priča oko OmniROMa da sve bude otvoreno tj. open source, OmniROM tim planira da OmniSwitch postane zamena za osnovni recent apps i u ostalim Custom ROM-ovima, kao i da predstave podršku za foldere omiljenih lista.

[via OmniROM]

Tags: mutlitaskingOmniROMOmniSwitchopen sourcerecent apps

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *