Nokia N9 i Ice Cream Sandwich konačno zajedno

Objavio u 26/03/2012 u 16:30

nokia-n9-meego-angry-birds

Da se ne lažemo, pre nego će Android osvojiti moju gedžet pasiju, Nokia je bila pojam kvaliteta, nakon toga je bilo ogromno prazno mesto pa su se nizali razni proizvođači. Potajno sam se nadao da će Nokia priglliti Android kao platformu, međutim posle partnerstva sa M$om … vidim, od toga neće biti ništa.

Nokia N9 je sada dobila Custom ROM i to Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. ROM je u alpha fazi. Osnovne stvari funkcionišu kao što su telefonski pozivi, sms, 3G, WiFi, Bluetooth itd. Audio i Video rade, YouTube kako kažu secka. Ali kao i kod svih portova ovog tipa, kamera nije u funkciji. Ako nastave sa razvojem ovog ROMa, verovatno će i ostatak funkcija biti ispravljen.

Ono što je još bolje kod ove implementacije Androida jeste da u Android ulazite jednostavnim držanjem dugmeta za pojačavanje dok palite telefon.

Ako Nokia ikad odluči da prihvati Android … mislim da bi to bila paklena kombinacija 🙂

Tags: AndroidIce Cream SandwichICSMeeGoN9Nokia

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *