Nezvanični CyanogenMod 10.1 za Xperia Arc i Arc S (Android 4.2)

Objavio u 10/12/2012 u 10:20

Xperia Arc S

 

Uveliko se već radi na implementriranju Androida 4.2 u mnoge telefone, a jedan od uspešnijih projekata – CyanogenMod je stigao, u nezvaničnom pakovanju, za Sony Ericsson Xperia Arc i Xperia Arc S telefone.

XDA developer Zackonsole je objavio veoma stabilan rom baziran na Androidu 4.2 za ova dva telefona. Kao što rekoh, rom je prilično stabilan, međutim i dalje ima problema sa Bluetooth prenosom podataka i kamerom koja je izvrnuta naopačke, ali postoji hakić za to, tako da ostaje samo plavi zub, što i nije neka prepreka da se ne iskoriste sve čari novog Androida.

Iako mu skoro sve funkcije rade, developer ovog roma ga ne preporučuje za svakodnevnu upotrebu jer je još uvek u Alfa fazi izrade.

Oni znatiželjni, koje ova sitnice ne sprečavaju da isprobaju ovaj rom, mogu više informacija da dobiju na zvaničnoj XDA Developers temi, kao i da odatle preuzmu rom. Srećno flešovanje!

Tags: Android 4.2CM 10.1CyanogenMod 10.1Jelly BeanROMSony EricssonXperia ArcXperia arc S

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Da li ce biti u skorije vreme nekog update-a za Xperia Arc S,officialnog,da ne trebam da ga rootujem,posto sam uzeo fon u vip-u,i ima i onaj plivajuci kod,da ga skinem treba oko 1500-2000,plus root,ode garancija…

    • Xperia arc S nema dovoljno jak procesor da bi isao vise 4.0.4 osim ako to nije CM10,tj.neoficijalni update!
      Arc/Arc S mogu da se updatuju samo do 4.0.4 i ako im je software 4.1…Da bi updateovao moras da skines pc companion,i da radis po uputstvima!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *