MIUI ROM izbacuje novi UI ove nedelje

Objavila u 16/07/2011 u 12:14

Imala sam instaliran na mom HTC Desire-u MIUI ROM Froyo nekih mesec dana, nakon čega sam vam i pisala o njemu, pogledajte na linku. Radi se  o kineskom custom romu koji je zahvaljujući velikoj popularnosti, preveden sa kineskog na mnoge druge jezike. Ovaj ROM je kompletno razvijen od Android Open Source Projekta (AOSP) i okuplja ogroman broj korisnika. MIUI se ljudima ili izuzetno dopadne ili apsolutno ne, ali ono što je meni bilo super kod njega je njegova neverovatna brzina, pogotovo ta verzija Froyo roma koji sam tada imala. Nakon toga su izbacili i Gingerbread verziju MIUI roma. Pored toga što je dostupan na mnogim jezicima, podržava i mnoge telefone.

Najnovija vest je da MIUI tim planira ove nedelje da izbaci veliki apdejt interfejsa ovog roma. Razlike u interfejsu nisu nimalo sitne, naprotiv, apsolutno je sve ušminkano do detalja i izgleda zaista odlično. Pogledajte na screenshot-ovima šta možete očekivati:

miui

Lockscreen

 

miui

Vidžeti

 

miui

Launcher

 

miui

Default tema

Tags: custom rominterfejsjezicikineskiMIUIui

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Imam ga na Desire-u, radi dosta brze od fabrichkog froya, ali aplikacija za kameru je skoro neupotrebljiva.. ne radi autofokus, ponekad ni blic, iako je ukljuchen na ON, a ne na AUTO, inache, sve ostalo je super..

 • Bas sam koristio Galnet Miui v5 za Galaxy S i radi perfektno, jedino malo kamera zeza, nije kvaliteta kao na stocku, ali rade na tom, i FM radio ne radi, ali i na tom rade.
  Sto se interfacea tice, fenomenalan je, kao i brzina.
  Tko moze, ovo mora da proba.

 • Imam ga na Desire-u ,i mogu reći da je fenomenalan.
  Ko hoće da flashuje ovaj rom, neka sačeka sledeći petak(22.07),zbog tastature koja je i dalje basic android.
  Obavezno skinite beta verziju, jer stable još uvek nije “doteran”
  Detalje možete naći ovde http://miuiandroid.com/
  Svaka preporuka.

 • Aaa…hocu ovo na mom LG optimus 3D :))))

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *