HTC: Sense 3.0 nije za starije modele, XDA developeri: DHD može da ga pokrene

Objavio u 16/04/2011 u 20:25
desire hd sense 3.0

Desire HD Sense 3.0

HTC je sa izlaskom HTC Sensation telefona predstavio i Sense 3.0 i izjavio da “stariji” telefoni neće dobiti ovaj interfejs. Međutim čim je ROM iscureo, nije prošlo ni 24 sata, XDA developer capychimp je počeo sa radom, a trka je počela 🙂 Srećni dobitnik u ovom slučaju je Desire HD. ROM je nazvan RCMixHD i trenutno je u ranoj alpha fazi, što u principu znači da 60-70 procenata ROM je ili bagovito ili nije funkcionalno uopšte, ali s obzirom da je ovo prvi ROM koji uopšte podržava novi UI to nema ni veze. Na kraju krajeva, sve će to developeri iščačkati, srediti, poboljšati itd. 🙂 U svakom slučaju Sense 3.0 je dokazano da RADI na ostalim uređajima, samo je pitanje vremena kada će biti potpuno optimizovan za ostale telefone.

Ovo su sjajne vesti za sve korisnike Desire HD uređaja, kao i za sve sa sličnim hardverom (EVO, Thunderbolt i Inspire). Ja se još uvek nisam usudio da testiram novi ROM, ali čim bude ušao u beta fazu siguran sam da hoću. Ako ste vi testirali, voleo bih da čujem kakvi su utisci 😀

Poznati bagovi za sada:

  • Kamera
  • Kamkorder
  • Friendstream widget
  • Slike trebaju izmenu veličine
  • Zvučni efekti (srs) u music aplikaciji
  • još dosta

Za više informacija posetite tred na XDA.

Tags: Desire HDDHDPortPyramidSensationSense 3.0XDA

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *