Whatsapp od sada ima i web klijent aplikaciju

Objavio u 21/01/2015 u 21:04

Pre oko mesec dana bile su glasine da veoma popularna WhatsApp aplikacija u vlasništvu Facebook kompanije će omogućiti svojim korisnicima da koriste ovaj servis i preko web-a. Danas su ga i zvanično objavili.

Novi web klijent je ekstenzija za podatke sa telefona koja se prikazuje u Chrome browser-u. Jednostavan je za instalaciju i dokle god telefon ima konekciju sa internetom, moći ćete da primate i šaljete poruke preko WhatsApp servisa direktno sa vašeg računara.

Da bi ste povezali vaš web browser sa vašom WhatsApp aplikacijom, otvorite https://web.whatsapp.com u vašem Google Chrome browser-u. Videćete QR code — skenirajte kod preko WhatsApp aplikacije, i to je to. Povezali ste vaš WhatsApp na telefonu sa WhatsApp web klijentom. Vaš telefon mora da bude konektovan na internet kako bi klijent radio, i naravno, instalirajte poslednju verziju WhatsApp-a na vašem telefonu.

Ako koristite WhatsApp, probajte i javite nam u komentarima kako radi!

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Developer: WhatsApp LLC
Price: Free

[via WhatsApp]

Tags: Android aplikacijaChromeGoogle Chromeweb klijentWhatsappWhatsApp Srbija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Miloš Simić 22/01/2015 u 9:43 AM

    Probaću ovo kad budem imao vremena, jer je update whatsapp-a na mom telefonu duži proces. Pošto koristim ART, NE MOGU da uradim update nikako već moram da prebacim na Dalvik, odradim i onda se vratim na ART. To nije onaj whatsapp od ranije, spor je i nije to to. Koristim ga samo zato što su mi svi bitni ljudi tu. Preuzeo ga facebook tako da to sve objašnjava.

    • Miloš Simić 23/01/2015 u 4:12 PM

      Mogu vam reći da lepo radi i da je lepo urađeno. Nema baš opcija kao na telefonu, ali bar meni je dovoljno da mogu da pošaljem poruku, ili odgovorim. 🙂
      Evo liste opcija:
      Možete da podesite da li želite da budete obavešteni za poruke;
      Postoji contact info gde možete videti status i broj telefona kontakta;
      Da vidite vaš profil, ali status ne može da se menja;
      Da pošaljete neku sliku sačuvanu u kompu, ili je napravite preko kamere na laptopu/kompu pa pošaljete;
      Slanje voice poruke.

  • “WhatsApp Web only works in Google Chrome.”
    -Hahaha! Neka hvala, dovidjenja.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *