Android koji radi na kalkulatoru!?

Objavio u 27/06/2015 u 14:49

Google-ov Android je operativni sistem za pametne telephone – i gotovo svi korisnicu su svesni toga. Međutim, manji broj ljudi zna da je ovaj OS izgrađen oko Linux kernela – jezgra ovog sistema, koje uspostavlja komunikaciju između hardvera i softvera na uređaju. Pošto je kernel (jezgro) otvorenog koda, programeri imaju slobodu da ga modifikuju za koji god uređaj oni žele da ovaj operativni sistem radi.

Koliko je ovo evidentno, u prilog ide to, da je programer portovao Android 1.6 Donut na digitron, kao što možete videti u video ispod. Demo snimak pokazuje u potpunosti funkcionalan sistem, na kojem čak i igrica radi.

Uređaj koji je korišćen u snimku je nSpire CX od Texas Instruments – pametni kalkulator koji podseca na klasične (feature) telefone. Ovaj uređaj već ima svoj OS, koji se već može koristiti za pregled i uređivanje dokumenata, ubacivanje slika, izradu grafikona i drugih kompleksnih radnji.

Pa ako imate TI nSpire CX, a želite da koristite Android na vašem kalkulatoru, programmer je podelio sve potrebne fajlove, koje možete preuzeti ODAVDE. Ali postavlja se pitanje – da li bi ste to želeli da radite?

Via AndroidPolice

Tags: Android 1.6Google OSkalkulatorTI nSpire

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *