Sony ukida softversku podršku za stare uređaje

Objavio u 05/02/2014 u 10:47

Sony je najavio da će za gomilu starih uređaja, uglavnom iz 2012. godine ukinuti softversku podršku u vidu apdejta. Prilično je velika lista. Tako da od sada sledeći uređaji neće dobijati nadogradnju na noviju verziju Androida:

  1. Xperia Arc S
  2. Xperia S
  3. Xperia SL
  4. Xperia Ion
  5. Xperia Acro S
  6. Xperia Go
  7. Xperia P
  8. Xperia J
  9. Xperia Miro
  10. Xperia Sola
  11. Xperia Tipo
  12. Xperia U

Ako imate neki od ovih uređaja, verujem da ćete verovatno biti razočarani ovom vešću. Ali uređaji koji su stariji od dve godine i sa Snapdragon S3 čipovima su samo čekali dan kada će izgubiti podršku (kao i svi ostali). Podsetimo se, Xperia S je na primer došla sa Gingerbread-om i završila sa Jelly Bean-om, tako da ne možete kriviti Sony, oni su jedni od retkih koji dugo daju podršku za svoje uređaje, pa čak i one iz niže klase.

[via Xperia Blog]

Tags: AndroidOTASonyUpdateXperia acro SXperia arc SXperia goxperia ionXperia Jxperia miroXperia PXperia Sxperia slxperia solaxperia tipoXperia U

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *