Instalirajte zvanični Lollipop na LG G3 već DANAS!

Objavio u 13/11/2014 u 12:13

Kada Google izbaci novu verziju Androida uglavnom prođe tri do šest meseci pre nego ga ostali proizvođači ne prilagode za svoje uređaje. Uglavnom prvo dobiju Nexus uređaji, pa zatim flagship uređaji kojima apdejt stigne u najboljem slučaju nakon dva meseca. Da ne pričam o ne flagship uređajima … oni ako ikad vide svetlost nove verzije … ihaaaj!

Međutim, ove godine LG se baš baš potrudio i evo već danas, nepunih 24 sata nakon Nexus apdejta, imamo Lollipop verziju Androida za LG G3. Da budem iskren, ni meni na prvi pogled nije zvučalo realno da može finalna verzija poslednjeg Androida, tj. Lollipop-a da bude dostupna na ne Nexusu … DANAS!

Zvanično je lizalica tu i radi gotovo isto dobro kao i KitKat. Još uvek je vruć, tako da ne bih preunagljivao sa zaključcima. Optimus UI je i dalje tu, ali materijalne animacije su tu i sve je tako mnogo lepše … 😀

AOSP android je doživeo mnogo veće promene kada je Lollipop verzija u pitanju nego Optimus UI, mada, ko zna, možda će LG još to da upegla. Ekran za zaključavanje je nešto što se odmah primeti, jer sada ima notifikacije u L fazonu. U svakom slučaju pogledajte screenshot-ove ili instalirajte i sami 😀

Ono što je meni najbolje kod ovog apdejta je što je recents izmenjen u L fazonu … mnogo bolje 🙂

Za sve vas, poput mene, koji ste nestrpljivi da sačekate OTA apdejt, napisaću kratko uputstvo kako da instalirate Android 5.0 Lollipop na LG G3 😀

Napomena: Ovim postupkom ne narušavate garanciju jer ne dobijate root, a i ovo je zvanični LG apdejt i nije Custom ROM. Ovo radite na svoju odgovornost.

Pre bilo kakve radnje, napravite backup svega što vam je bitno, jer se ovim postupkom briše SVE sa telefona! Takođe, napunite bateriju dupke punu, iako bi trebalo biti dovoljno i da je na 60%.

  1. Preuzmite i instalirajte LG Drajvere sa ovog linka
  2. Preuzmite LG Flash tool 2014 i otpakujte ga negde na računaru
  3. Preuzmite zvanični Lollipop ROM sa ovog linka. ROM je spakovan u zip arhivi koju takođe treba da otpakujete negde na računaru.
  4. Pokrenite LG Flash Tool kao što je prikazano na slici ispod, odaberite .kdz fajl (oznaka ROM-a je 20A)
  5. Isključite vaš LG G3, sačekajte 10-ak sekundi, zatim ga spojite na računar držeći “volume up” taster
  6. Kada ste u download mod-u, u Flash Tool-u kliknite na CSE FLASH pa Start i odaberite zemlju Južnu Koreju, jezik možete staviti engleski (možete i klinuti i na Normal gde se neće brisati ništa sa vašeg uređaja, međutim ja ne bih ovo preporučio zbog prelaska sa 4.X na 5.X gde je dosta stvari promenjeno). Inače preporučujem factory reset i nakon OTA apdejta ove veličine.
  7. Nakon ovoga će krenuti instalacija i moguće je da vam se jave greške, slobodno ih zanemarite jer jednom kad se slajder počne puniti na vašem G3 znači da je postupak uspeo
  8. Sačekajte da se uređaj upali prvi put, možda dođe i do jednog restarta, nakon toga ga konfigurišite kao kad ste ga prvi put kupili

Uživajte 😀

I, da ogroman RESPECT za LG na brzini!!

respect za LG

[via mob.hr]

Tags: Android 5.0LGLG G3lollipopUpdatezvanicno

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

55 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Imam lg g3 D855,verzija od 32gb.Hteo bih da ga prefleshujem preko lg tool-a,pa me interesuje da li je isti softver i za verziju od 16gb i za onu od 32gb?Hvala.

  • Uopste nemam posebnu opciju : Guest mode u podesavanjima, kako mogu to da instaliram?
    Mogu samo da prebacimsa vlasnika na gosta ali nemam opcije da podesim sta moze da vidi gost i da zakljucam korisnika

  • Cao, imam jedan problem.. Imam lg g3 i Uradila sam update 5.0., ali sada mi se desava da kako upalim telefon on mi prijavljuje da je dostupna nova verzija, tj ista, kao da telefon ne prepoznaje da vec ima tu verziju, a ne mogu da iskljucim.. U informacijama o softveru mi stoji 5.0???

    • Nakon update-a sa 4.4 na 5.0 stiže još 4-5 update-a. Skini i primeni ih sve dok ne prestane da prijavljuje.

      Ako telefon bude bagovao i/ili mu baterija bude manje držala, probaj da uradiš factory reset.

      • Uradila sam sve, za sada mi se cini da sve lepo radi, jedino sto mislim da mi sada malo vise trosi baterije…
        Ako budem zelela da vratim factory reset, da li mi se vraca i stara verzija OS? Hvala puno na pomoci i brzom odgovoru. Pozdrav

  • Probao sam u Android rečniku, ali nisam našao šta je OTA update i kako to stiže?

    Imam G3 sa Telenora koji sam decembra preneo u MTS. Ubrzo sam prešao na Carbon rom, a pre par meseci sam vratio stock rom i očekivao sam da mi stigne taj OTA update na Lollipop, ali ništa od toga.

    Da li je jedini način da pređem na Lollipop postupak opisan u ovom tekstu?
    Takođe, kako se L pokazao do sad?

    Hvala.

    • Milos Brankovic 10/09/2015 u 11:59 PM

      Da li je moguce da jos cekas update? Instaliraj LGMobile support tool ukljuci usb debbuging zakaci fon na komp i pokreni aplikaciju, kada ti prepozna uredjaj podesi Country na United Kingdom sacekaj i kad ti izbaci obavestenje updatuj telefon… Ako cekas nase operatere ili da Srbija primi update ce se uvatis… Inace meni se lollipop pokazao odlicno, ne znam kome to baterija drzi krace ali meni i radi stabilnije i baterija traje u proseku od 3-5 sati duze nego na kit-katu. Cak i sto kazu da 5.0.1 ima problema sa zauzecem rama ja tih problema nemam… Radi za sve pare 3 puta bolje nego kit-kat…
      P.S. Imam obe verzije telefona i 2gb i 3gb i sa “LOLIJEM” radi duplo bolje!

      • Hvala obojici 🙂

        Prvo sam vratio stock recovery i unrootovao i i dalje nije hteo da pronađe update.

        Pa sam krenuo po ovom uputstvu, ali link za drajvere ne radi 🙁

        Na kraju sam updateovao na Milošev način 🙂

        Hvala još jednom!

    • OTA je skracenica za Over The Air. Tj to je update koji stize direktno na telefon i nema potrebe za racunarom.

      Da bi OTA radio, potrebno je da imas Stock Recovery kao i Stock ROM. U stock ROMu bi trebalo da ti stigne OTA, a mozes i rucno da proveris tako sto ces otici na settings > about phone > check update (ili tako nesto, ne znam napamet opcija kako se zove).

      Nakon toga, ako postoji update, ponudice ti da ga preuzmes i primenis.

      Nije jedini nacin da predjes na Lollipop preko OTA, mozes i po ovom uputstvu. Samo nadji na netu stock lollipop rom (ako ne radi link u ovom postu) i flesuj ga preko flash tool-a.

  • Pozdrav. Gledam ove komentare i sve se pitam da li da kupim LG G3 S?

    • Svaki telefon ima svoje mane, a na internetu je uvek mnogo vise onih koji se zale i imaju probleme, nego onih koji hvale neki telefon. LG G3 i G3 S nemaju nista zajednicko sem G3 u imenu, tako da ovi komentari i ne treba da budu merodavni. Imao sam prilike da koristim LG L90 i G2 Mini, koji su slicni po specifikacijama sa G3 S i imam samo reci hvale i mislim da su najbolji u toj cenovnoj klasi (licno misljenje). LG je odlican proizvodjac i sve je bolji i rado ga preporucujem, a kod nas kao i za sve ostalo, ako ga ne pravi Samsung ili Apple onda ne valja. 😉

  • Da li neko ima informacije kada ce izaci apdejt za LG G2 na 5.0? Hvala.

  • Kako podesiti da alarm čuje u don’t disturbe modu, tj da nije samo vibracija?? Nedopustivo da lillipop nema silent mod

    • U don’t disturbe mod-u nikako, jedino u priority mod-u pa da se podesi šta želiš da te obaveštava a šta ne… Alarm u priority mod-u je uvek uključen, odnosno uvek je priority… 😉

  • Koliko RAM memorije zauzima, da li više ili manje od Androida 4.4.2. Imam G2 pa me interesuje da znam kad se pojavi za njega.

  • Imam dva pitanja:
    1.Imam verziju v10k-sea-xx, i jos nema OTA update za Lollipop. Da li ce uskoro?
    2. Ja sam bio flesovao 20d-, ali sam dobio 10-15 apps koje mi nisu potrbne (Deezer, McAfree, StartHub, mWallet…), a ne mogu se deinstalirati, a jos nema root za 5.0. Da li i sa ovom verzijom 20a dolaze dodatne apps?

    Nisam bio zadovoljan ovom verzijom v20d (Lollipop) bateriju trosi brze(bar meni), i vratio sam se na KitKat.

    • Jedina app koja je meni stigla sa update-om je McAfee (anti)virus.

      A kad će OTA… Teško da mogu znati, verovatno uskoro, ako nije skinut sa neke velike mreže gde guraju bloatware

  • Meni je stigao OTA update,brze radi nego na KIt kat-u. Samo sto malo brze trosi bateriju. Kada se instalira novi software jel pozeljno da se uradi factory reset?

  • Cao,telefon je proizveden u Madjarskoj i suffix pre ota update-a je bio A6HU,a sada je A6PS i kada ukucam tj potrazim verziju firmware-a preko imei-a pokazuje mi kao netacan imai.Znaci odradio sam 2 updatea preko flash toola sa polskim firmware-om i nije bio problem,ali juce posle ota update-a preko usb kabla javlja se taj prblem ma gde ukucao imei.Probao sam i na devtester,lg-firmware-rom,lg-phone-firmware i slicno.

    Zasto se to desava,probao sam i factory reset,ali opet isto.

    Inace ovako nema bagova,jedino sto sam primetio je to da posle update v20d-eur-xxx kada udjem u mobile network meni telefon ucitava 3-4 sekunde pa otvori.

    • Cisto sumnjam da se promenio IMEI … menjanje IMEI-a je protivzakonito.

      Bas mi je cudno … mozda da probas da vratis na neki Madjarski update da vidis. Moguce da ti je stigao OTA za madjarsko trziste koji je pregazio Poljsku verziju. Posto OTA dolazi po IMEI-u ili po Device ID-u.

      Nagadjam, nemam pojma sto bi to moglo da se desava.

  • Cao druze potrebna mi je pomoc. Sve sam odradio po uputsvu i telefon stvarno extra radi sa ovim OS-om..
    Samo imam jedan problem, ne mogu da pokrenem moju omiljenu igricu “The tower” sada kad sam instalirao ovaj 5.0 sistem, a pre je radila na 4.4.2 … Evo screenshot : http://s22.postimg.org/8j8sep7sx/10850814_379939938846411_1401718175_n.jpg

    Kako da resim ovaj problem ? Hvala unapred ! Poz

  • Da li je bitno na kom je mobilnom operateru G3? Tj da li OTA zavisi od operatera ili od zemlje? Pozz

    • Zavisi od oba. Tacnije bitno ti je koji je model D855 je uglavnom kod nas prodavan sto je internacionalna verzija i ne zavisi od operatera. D850 npr zavisi od operatera itd. Ima dosta razlicitih modela, tako da je za svaki drugacije.

  • Cao, da li neko ima info kad ce OTA update. Moj je d855 hu verzija kupljena u vip-u?

    Pozdrav

  • Poz. Lollipop lep dizain, imam jeftini tel, nece mi moci legalno verovatno radi se o modelu LG OPTIMUS L710 – L7II, video sam klip gde neki lik uradi Lollipop na LG L9, pa mi ideja sinula da bih mogli da odradimo i mi? Naravno vi poznajete teoriju ja delimicno pa da probamo ako ste za?
    Hvala

  • Ima neko link za kdz fajl 4.4.4 za lg d855..ne svidja mi se 5.0,a i ne moze da se rutuje

  • Nije ta greška…
    meni ne izbaci kod greške, nego samo kaže da je prilikom povrata došlo do pogreške i da će se mobitel iskjučit a da nakon toga probam ponovo.

    • Pretpostavljam da je onda greska na engleskom nesto tipa:

      “Restore failed, phone will restart now”

      Sto bi moglo (po mom misljenju) da budu dve stvari:

      – Telefon nema isti recovery ili nema recovery kakav PC Suite zahteva, te ne moze da izvrsi restore
      – Sam backup koji si napravio nije dobar, tj. doslo je do greske prilikom njegovog kreiranja (data currupt) ili tako nesto i PC Suite ne moze to da odradi.

      U oba slucaja mislim da nije moguce resiti problem, nazalost 🙁

      • u svakom slučaju svejedno veliko HVALA

      • tako je…
        kako ću saznat koji recovery je korišten prilikom backupa i gdje ga skinuti?

        • Paa, nisam siguran … mozda da probas da preko FlashTool-a flesujes poslednju KitKat verziju za tvoj model G3-a.

          Koliko sam video postoji nekih 5-6 razlicitih. D855, D850 … Moj je npr D855, tako da za taj model ja trazim sta god mi treba. Koliko vidim na netu bas i nema zvanicna verzija KitKat-a za njega.

          Ja upravo iz ovih razloga rutujem i flesujem TWRP Recovery … medjutim G3-u jos uvek nemoze da se otkljuca bootloader, tako da je recovery sam za sebe nemoguce flesovati, mora da ide u paketu sa zvanicnim celim ROM-om 😐

  • napravio sam backup sa lg pc suitom, potom sam insalirao novi android. Kada sam krenuo napraviti povrat podataka izbacuje mi grešku.
    ponovo sam instalirao 4.4 verziju i krenuo napraviti restore podataka i opet mi je izbacio grešku..
    što radim krivo? please help me…

    • Nikad nisam koristio taj PC Suite. Ja backup uvek radim ili NAND backup ili sa nekom od aplikacija kao što su Titanium Backup ili MyBackup. Nikad nisu omanule. U poslednje vreme ni to više ne radim jer čim uvežem Google nalog, sve se vrati kao je bilo.

      • ja evo prvi put koristija lg pc suite i odma mi sve zezne… svi podaci su mi tu i nemogu nikako do njih….
        imao sam back up moba na memory kartici ali mi je i to izbrisalo… nisan očekiva da će i karticu brisati…
        neznam zašto pc suite izbacuje grešku. napravija sa factory reset i cached data sam očistio, sve sam skoro probao, osim ako ne postoji neka metoda za koju ja ne znam…

  • Da li je reseno gasenje telefona jer sam procitao da i drugi imaju ovaj problem sa svojim LG G3. Meni se gasio oko pet puta za mesec dana korišćenja do sada (po meni bez pravila) , a pri ponovnom uključivanju uglavnom je pisala i poruka da je “kamera morala biti iskljucena” ili nešto slično. Takodje veliki problem bar kod mene je bag sa kašnjenjem slike u odnosu na zvuk pri 4k video snimcima!?Telefon je zvanicno uzet kod Mts-a.

    • Ja nemam ništa od navedenih problema ni pre ni posle update-a 😐

      Probaj da uradiš factory reset … ako i posle toga imaš te probleme, ja bih ga nosio u mts na garanciju.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *