Zvanično predstavljen Lenovo K3 Note – fablet od 145 dolara

Objavio u 25/03/2015 u 1:33

Ono po čemu su poznati kineski telefoni su odličan odnos kvaliteta i cene. Novi uređaj, koji je Lenovo upravo objavio, će ovu kompaniju staviti kao direktnog suparnika kompanijama kao što su Xiaomi i Meizu, a to je tržište nisko-budžetnih a kvalitetnih telefona, u kojoj predhodno spomenute kompanije dominiraju. Nazvan Lenovo K3 Note, je fablet koji za 145 dolara daje odličan odnos uloženog i dobijenog.

Za ovu količinu novca dobijate uređaj koji bi se pre mogao svrstati u srednju-visoku klasu, nego u nisko-budžetnu. Lenovo K3 Note dolazi sa 5.5 inčnim FullHD ekranom (401ppi), a uređaj pokreće 64-bitni MediaTek MT6752 čipset, koji poseduje osmo-jezgarni procesor radnog takta 1.7 GHz. Ovaj fablet poseduje 2GB RAM-a, a dok je skladištna memorija kapaciteta 16GB, uz naravno mogućnost da se proširi sa microSD karticom do 32GB. Glavna zadnja kamera je 13MP rezolucije, sa dvobojnim LED blicom, a dok za selfi fotke se brine prednja kamera rezolucije 5MP.

Lenovo K3 Note

Lenovo K3 Note dolazi sa dual-SIM podrškom, s’ tim da SIM1 podržava 2G/3G i LTE, a dok će drugi SIM slot podržavati samo GSM-mreže. Inžinjeri ove kompanije su uspeli da upakuju bateriju kapaciteta 3000mAh u telo debljine svega 7.6mm, sa težinom od 150g. I sve ovo je spakovano u telo napravljeno od polikarbonata (fancy naziv za plastiku), koje je ofarbano u jarko žutu boju, sa kružnim ispupčenjem na zadnjoj strani telefona – kao jedinstveni dizajnerski element.

K3 Note će se prodavati po veoma atraktivnoj ceni od 145 dolara, a dok njegov glavni rival Meizu m1 note se prodaje po nešto većoj ceni od oko 175 dolara. Iskreno se nadam da će Lenovo podeliti ovaj uređaj sa ostatkom sveta što je pre moguće, kako bismo i mi uživali u njemu.A šta vi mislite o ovom uređaju, a i o kineskim telefonima uopšte, recite nam u komentarima. 🙂

Tags: dual SIMkineski telefonLenovoLenovo K3 Noteniskobudžetni telefoni

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

6 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Kako najpouzdanije da kupim ovaj telefon?

    • Pa sad pitanje je sta je najpouzdanije kada dobavljas cak iz Kine, ali CUO (ne znam iz prve ruke) sam da je sajt Alibaba pouzdan. I treba da budes svestan, da ako narucis telefon da ces mozda platiti i carinu.

      • koliko je to mozda?
        Skoro svaki put se placa ili na primer 50%

        • Kao i sve u ovoj drzavi, ni ovo se ne zna tacno.

          Po zakonu roba koja ima cenu preko 50 eura bi trebalo uvek da se carini.

          Medjutim zakon je takad da daje carinicima diskreciono pravo da ovo zaobidju, sto znaci da mogu da procene da sibice kostaju 150e ili 1e. Tako da je to uvek macka u dzaku.

          Znam da je sestra na primer narucivala na adresu u Sremskoj Mitrovici i za robu i preko 50e nije platila ni carinu ni porez, nista. Dok sam ja iste te nedelje dobio robu sa aliexpress sajta na adresu u Novom Sadu i platio i carinu i porez.

          Sve je stvarno mozda. Ali spremi se da ako je preko 30e da ces mozda, preko 50e sigurno platiti carinu. A da ces uvek platiti porez. Ako ga ne bude, dobro si prosao.

  • Koristim Huawei telefon oko 5 meseci i mogu vam reci da sam veoma prijatno iznenadjen. Da se razumemo, preferiram HTC uredjaje i nikada ga ne bih kupio, koristim ga jer sam ga dobio na poklon. U pitanju je model Ascend Mate 7. Ovo jeste perjanica HW-a, i ne znam kakvi su ostali modeli ovog brenda, ali ne sumnjam da ce im svaki sledeci model biti sve bolji. Baterija 2 dana bez ustezanja, OS skoro pa savrsen, stabilsnost sistema ocena 8/10, i to je ono sto mi je uglavnom i najvaznije. Od Lenovo brenda imam laptop i zadovoljan sam, mozda se odlucim da isprobam i kakve telefone izradjuju.Sigurno i oni jure 1. mesto na lestvici brendova

  • Imam lepo iskustvo sa kineskim telefonima i kupovaću ih i ubuduće. Koristim Lenovo P780 nešto više od godinu dana i odlično me služi. Kupljen je u Kini, donet ovamo, a zatim rootovan. Baterija ima 4000mAh i punim je svaku treću noć (uz non-stop uključen 3G, Wi-Fi, osvetljenje ekrana na maximumu, sinhronizacija FB, Yahoo, Gmail, WhatsApp, Viber…). Uz malo “štednje”, baterija bi izdržala i 4 dana bez problema. Jedno je sigurno – sledeći telefon će svakako opet biti Lenovo ili Xiaomi ili nešto treće.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *