Xiaomo objavio novi fablet Mi Note Pro

Objavio u 16/01/2015 u 9:12

Iako uglavnom i dalje nepoznata za zapadni svet, kineska kompanija Xiaomi je u svoj zemlji i istočnoj Aziji dostigla ogroman uspeh, toliki uspeh ustvari, da se ova kompanija sada kao proizvođač pametnih telefona nalazi na četvrtom mestu u svetu, odmah iza Samsunga, Apple-a i Lenovo.

Xiaomi Mi Note Pro
Xiaomi je danas konačno predstavio svoje pametne telefone, odnosno fablete. Xiaomi Mi Note je kompanijin direktan odgovor na iPhone 6 Plus, a dok jača Pro verzija ovog uređaja ide protiv Samsungove Note 4 serije.
Mi ćemo se fokusirati na Mi Note Pro, jer će ovaj uređaj predstavljati vodeći fablet za ovu kompaniju.
Što se specifikacija tiče, Mi Note Pro koristi Sharp/JDI IPS LCD displej dijagonale 5.7“ sa 1440 x 2560 piksela, što daje neverovatnih 515 piksela po inču. Telefon će koristiti Sharp-ovu NEGA LCD displej tehnologiju, koja omogućava drastično smanjenje potrošnje energije. Procesor u ovom fabletu je najnoviji i najbolji Qualcomm-ov čipset – Snapdragon 810. Ovaj čipset poseduje osam jezgara, od čega su 4 jezgra Cortex-A57 radnog takta 2.0 GHz i 4 Cortex-A53 jezgra koja rade na 1.5 GHz, a tu je i Adreno 430 GPU, zatim ogromnih 4 GB LPDDR4 RAM memorije, kao i 64 GB interne memorije bez mogućnosti da se proširi memorijskom karticom. Ovaj fablet poseduje Hi-Fi audio sa ESS ES9018K2M procesorom za zvuk (koji će omogućiti nativnu podršku za različite audio formate poput APE, FLAC, DSD i WAV) i dva OPA1612 pojačala od Texas Intruments. Zadnja kamera ovog uređaja je 13 MP rezolucije sa Sony IMX214 senzorom, optičkom stabilizacijom i blicom sa dva tona, dok je prednja kamera rezolucije 4MP sa velikim dva mikron pikselima, što će biti odlično za selfi fotkanje. A sve ovo pokreće baterija kapaciteta 3.000 mAh, koju proizvode Sony i LG.

Xiaomi Mi Note Pro
Što se dizajna tiče, ivice Xiaomi Mi Note Pro su napravljene od metala, a dok su prednja i zadnja strana napravljene od Corning Gorilla Glass 3. Prednja strana ima takozvano 2.5D staklo – što znači da je to staklo blago zakrivljeno ka ivicama, a dok se na zadnjoj strani nalazi staklo koje je primetno zakrivljeno, a Xiaomi to naziva 3D staklo.
Za kraj vredi spomenuti da su ovaj uređaj, kao i njegov mlađi brat Mi Note, Dual-SIM telefoni, što će biti veliki plus za ove uređaje.
Xiaomi Mi Note Pro će biti dostupan od marta za oko 530$, a dok će skromniji Mi Note biti dostupan od kraja januara i ti za oko 370$ za 16GB i 450$ za 64GB verziju.

Tags: dual SIMJDI IPS LCDNoteSharp IPS LCDSnapdragon 810telefoniXiaomiXiaomi Mi NoteXiaomi Mi Note Pro

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *