Svet luksuznih Android telefona

Objavio u 10/02/2015 u 0:51

Kada kažemo Android telefoni, jedna od zadnjih stvari koju možemo povezati za ove uređaje jesu luksuz i ekstravagancija. Naravno, tu su telefoni poput HTC One M8 i Sony Xperia Z3 koji su zaista kvalitetni uređaji, i koji sa razlogom spadaju u vrhunske modele – kako zbog najnovije tehnologije koju koriste tako i zbog završne obrade koja je odlična! Ali šta ako želite nešto što nije dostupno za široke narodne mase, a pri tome imate para za bacanje i želite nešto što je zaista luksuzno u pravom smislu te reči, nešto čime ćete se “isticati”?! Pa u tom slučaju, lista sledećih telefona će vam pomoći da se odlučite za jedan takav telefon! A mi ostali ćemo samo da razgledamo. 😛

Šalu na stranu, ovi luksuznii uređaji su skupi sa razlogom – jer oni su namenjeni da budu statusni simbol, a ne vaš lični elektronski pomoćnik! A što se same tehnologije tiče, ako ste očekivali Snapdragon 805 ili ekrane sa 2K rezolucijom, onda ste se grdno prevarili, jer videćete u nastavku, samo neki od njih mogu da pariraju uređajima iz 2013./2014. godine!

Dame i gospodo, predstavljamo vam najluksuznije Android telefone koji će (verovatno) probiti vaš račun u banci! 🙂

1. Gresso Radical kolekcija 2500 $
Gresso Radical je jedan od jeftinijih na ovoj listi. Uređaj je napravljen od legure titanijuma, koja se uglavnom koristi u avio industriji. Pločica za logo koji se nalazi na prednjoj strani, se može izraditi od titanijuma, belog ili uobičajenog zlata. Što se tiče specifikacija, telefon ima četvoro-jezgarni CPU radnog takta 1.2GHz , 8 MP kameru, i podržava 2 SIM kartice. Cena ovog telefona se kreće od 2500 $ do 3000 $ , zavisno od vrste materijala za logo.

Gresso Radical kolekcija

2. Hanmac New Defency – 3,100 $
Luksuzni telefon sa MediaTek procesorom? Pa što da ne! I dalje je bolji nego klasični (feature) telefoni napravljeni od titanijuma i zlata, zar ne? Hanmac New Defency koristi četvoro-jezgarni MediaTek 6589 procesor, brzine 1.2 GHz, zajedno sa 2 GB RAM-a i malim 3.5 inčnim ekranom rezolucije 480 x 800 piksela. A ako vam ne smeta nešto stariji Android verzije 4.2, onda će vas eksterijer telefona definitivno zadovoljiti, jer je ovaj uređaj sastavljen od nerđajućeg čelika, medicinske gume, safirnog stakla i naravno keramičkih dugmića.

Hanmac New Defency

3. Tonino Lamborghini Antares – 4,000 $
Ovaj Android uređaj je za sve sledbenike Lamborginija, jer je njegov eksterijer inspirisan Lamborgini super-automobilima, kao što su Aventador i Veneno. Telefon je napravljen od kože i nerđajućeg čelika, i opremljen je sa četvoro-jezgarnim procesorom radnog takta 1.5 GHz, 2 GB RAM, i ugrađenim Yamaha audio pojačivačem. A telefon je među „jeftinijima“, verovatno zato što nema dijamante u sebi.

Tonino Lamborghini Antares

4. Tonino Lamborghini 88 Tauri – 6,000 $
Tonino Lamborghini 88 Tauri dolazi sa 5 inčnim 1080p ekranom, koji je zaštićen sa Gorilla Glass 3, Snapdragon 801 – takta 2.3 GHz, 3 GB RAM-a, zadnjom kamerom od 20 MP, kao i prednjom kamerom od 8 MP. A sve to pokreće baterija kapaciteta 3400 mAh, a dok je Android verzije 4.4.4, najverovatnije u stok varijanti.

Tonino Lamborghini 88 Tauri

5. Mobiado Grand Touch Executive – 6,500 $
Ono što Touch Executive čini jedinstvenim uređajom jesu neuobičajeni materijali korišćeni za izradu – a to su drveni i kameni materijali, kao što su abonos, mermer, granit itd. Čak i mehanizam za izbacivanje SIM kartice je prava umetnost.

Mobiado Grand Touch Executive

6. Vertu Ti – 10,000 $
Vertu Ti je pušten u prodaju 2013. godine, i to je prvi Vertu uređaj koji koristi Android (4.0 tačnije) umesto Symbian OS-a. Telefon je napravljen od titanijuma, a ekran je naravno prekriven safirnim staklom. Od specifikacija, Vertu Ti dolazi sa dvo-jezgarnim Snapdragon S4 SoC, 1 GB RAM-a, kao i 64 GB skladištne memorije. No ako kupujete ovaj telefon, zadnje što će vas interesovati jesu specifikacije.

 

Vertu Ti

7. Vertu za Bentley – oko 15,896 $
Vertu za Bentley ima respektabilne specifikacije, barem kada su luksuzni uređaji u pitanju – FullHD ekran dijagonale 4.7“, četvoro-jezgarni Snapdragon 801 čip, brzine 2.3 GHz, zatim 64 Gb interne memorije, 13 MP/2.1 MP prednja i zadnja kamera, LTE podrška, stereo zvučnici, i baterija od 2275 mAh. A ono što ovaj Vertu izdvaja od Signature Touch verzije jeste Bentley logo na prednjoj strani.

Vertu za Bentley

8. Ulysse Nardin Chairman kolekcija – 100,000 $
Ulysse Nardin Chairman potiče iz švajcarske kompanije koja je specijalizovana u proizvodnji luksuznih satova (što je i logično, zar ne! 😀 ), zbog čega dugmići podsećaju na krunu sata, a dok se na zadnjoj strani nalazi rotor mehanizam. Što se tiče hardvera, telefon pokreće Freescale I.MX procesor, poseduje senzor za otisak prsta i radi na nepoznatoj verziji Androida. Najskuplja verzija ovog telefona košta 100.000 $, jer je prekriven sa više od 3000 ručno brušenih dijamanata!

Ulysse Nardin Chairman kolekcija

9. Savelli Jardin Secret kolekcija – 120,000 $
Ovaj uređaj je namenjen za dame. Jardin Secret kolekcija se sastoji iz 12 Android uređaja, koji su pokriveni sa dijamantima i još po nečim, kao što su koža iguane i keramički dugmići. Black Insane edicija predstavlja najskuplju varijantu ove kolekcije – uređaj dolazi sa 75 belih dijamanata, dugmići prekriveni belim zlatom, i naravno crna aligatorova koža. A specifikacije su neuzbudljive, ali zar je to uopšte bitno? Verovatno da nije.

Savelli Jardin Secret kolekcija

Tags: AndroidAndroid telefonikožaluksuzpametni telefonizlato

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *