Samsung Galaxy S 3 predstavljen

Objavila u 04/05/2012 u 18:51

Juče je predstavljen Samsung Galaxy S 3 i teško je bilo ne zaobići ovu vest na netu, svi su pisali, tvitali i pričali o tome, a mi baš nismo imali vremena da izvestimo u istom momentu o novom Samsungovom čedu. Verujem da svi koje je interesovao SGS3 su pratili uživo izveštaje.

Iskreno, očekivali smo više, tačnije očekivali smo nešto neočekivano. 🙂 Ne kažem da je telefon loš, daleko od toga, telefon je po specifikacijama top telefon. Ali sam očekivala nešto inovativno i drugačije s obzirom koliko je ovaj telefon najavljivan i koliko se samo pričalo o njemu u poslednjih par meseci. Mislim da ga je možda i ubio hajp. Ali opet ljude koji nisu toliko visili na netu u iščekivanju ovog modela, možda i nije, njih je telefon sigurno oduševio. Samsungova reklama je zasigurno uspela i svaka im čast na tome. Svi mediji su objavili već gomile tekstova o novom telefonu.

SGS3 će u Evropi biti dostupan od 29. maja a kod nas bi SGS 3 trebao da se pojavi počekom juna i nadamo se da ćemo ga već tad dobiti na test kako bi se uverili u njegovu brzinu, kvalitet i superiornost o kojoj se priča.

Kao što se i očekivalo, Samsung Galaxy S 3 ima quad core procesor  Exynos 4 sa radnim taktom 1.4 GHz. Američka verzija ovog telefona dolazi sa dual core Snapdragon S4 procesorom.

Displej telefona od 4,8 inča sa Super AMOLED i odličnom rezolucijom od 1280×720 piksela gustine 306 ppi, poput rezolucije na HTC One X i Sony Xperia S.

Naravno telefon dolazi sa Ice Cream Sandwich verzijom Androida. Ima zadnju kameru od 8 MP i prednju 1,9 MP. Može da snima i pušta video zapis u Full HD rezoluciji (1080p). Kao i na HTC One X telefonu, ima ekstra brzu kameru, koja omogućuje da fotografiše više fotografija zaredom a potom izaberete najbolju fotografiju.

Telefon je dimenzija 136.6 x 70.6 a debljine 8.6mm, dok je težak svega 133g. Izrađen je od plastike sa Gorilla staklom. Sam dizajn je stvar ukusa a možete videti slike:

Ima odličnu bateriju od 2100 mAh sa mogućnošću bezičnog punjenja a videćemo kako će se ova tehnologija pokazati u praksi.

Telefon može imati internu memoriju od 16GB / 32GB / 64GB na šta dodatno ima microSD slot za karticu od 64GB. Telefon ima NFC čip, GPS i GLONASS podršku i ostale standardne senzore.

Telefon će se prodavati u dve boje, plavoj i beloj.

Pored hardverske specifikacije, Samsung je poradio na softveru i integrisao mnoge korisne aplikacije. Tu je S Beam koji razmenu fajlova sa prijateljima čini lakšim. Pa tako fajl od 1GB možete poslati prijatelju za 3 minuta bez korišćenja WiFi-ja ili mobilnog signala, nego prislanjanjem telefona na telefon.

Najviše se pričalo o S Voice-u koji je neka vrsta Samsungovog Siri-a. Pa tako možete verbalno da komunicirate sa vašim telefonom i da mu govorite šta da uradi: da pošalje mejl, SMS, pusti muziku, uključi kameru, bluetooth…

Buddy Share Photo je aplikacija koja prepoznaje lica vaših prijatelja na fotografijama i tako ih lako možete selektovati i poslati istim tim prijateljima. Ovo je uvek korisno. 🙂

AllShare Cast je aplikacija za jednostavno i brzo bežično povezivanje sa računarom ili TV-om.

Ima tu dodatih i nekih finih podešavanja osvetljenja ekrana koji nazivaju Smart Stay. Telefon detektuje kako koristite telefon, pa ako čitate knjigu, ne morate brinuti da će se ekran ugasiti. Mada ovo rade i neke aplikacije za čitanje e knjiga.

Već su se pojavili benchmark testovi SGS3 i pokazao se poput SGS2 kao jedan od najbržih telefona!

Na Quadrant testu SGS3 se pokazao fantastično zahvaljujući Mali-400MP GPU-u.

quadrantNa SunSpider testu koji predstavlja CPU-stres JavaScript benchmark pokazao se opet najbolji, u ovom testu manji broj je bolje.

sunspiderNa BrowserMark HTML 5 bechmark testu, SGS3 je pobedio:

browsermarkNema sumnje da Samsung pravi neverovatno brze telefone.

Ko nije gledao Live Stream može da pogleda na video klipu:

Tags: benchmarkgalaxy S 3Londonpredstavljanjesamsungunpacked

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

13 komentara, pridruži se diskusiji!
  • tresla se gora, rodio se miš. i to ružan miš.

  • Meni se Nexus mnogo dopao, pa kako je isti proizvođač, očekivao sam i da će mi S3 biti jednako lep, samo jači. Ovako sa slike, nisam siguran, videću kad stigne u prodavnice. Više mi se svidja izbor Samsunga nego hTC o skidanju baterije i SD kartici koju možes da promeniš, procesori su što se mene tiče više potrošači nego korisna unapređenja – nisam gamer, većinu vremena telefon koristim kao telefon i kao browser, ponekad još poneka društvena mreža, te se procesorska snaga i ne vidi, osim u samom UI. Mnogo je razočaranih korisnika SG2 juče bilo po netu, očekivali su mnogo, a dobili “samo” update. Možda je najbliži istini bio jedan komentator sa izjavom “ceo ovaj thread je first world problem” – nemamo pametnija posla nego da se svađamo da li je dovoljno 1GB RAM, ili su možda mogli već da stave 2″. Moja prognoza: S3 će se prodavati kao alva.

  • Мени ништа није јасно, једни вичу само мали апдејт, очекивало се више, други има много велики екран и сувишно јак процесор. Нешто овде мени није логично, шта је то више што се очекивало сем да кућиште није пластично. Једино да буде стаклено као на Јабукином па да се разбије при првом паду, или као на ХТЦ-у са кога се керамички премаз скида.

    Зар није логично да телефон који кошта 600€ ема хардвер који ће бити атрактиван и за две године? Замисли те да пукнете 600€ и телефон све гура али за две године не може пола апликација да покрене. Мислим да се овде више дешава разочарање јер не кува кафу него што заиста има мана.

  • Ovaj telefon je stvarno najbolji trenutno, ali se i ja slažem da smo svi očekivali više. Dok sam gledao njihovo predstavljanje tog telefona, nije bilo puno aplauza, a to se najviše očekuje prilikom predstavljanja telefona. Ovaj telefon je bolji od svih telefona, ali nije revolucionaran kako su svi najavljivali.

    Ali najviše što me je začudilo jeste to što opet ima telo od plastike. Svu su mislili, uključujući i mene, da će ovaj novi SGS3 telefon doći sa keramičkim telom, a ne od plastike. Lep je telefon, nije previše veliki ali sa velikim ekranom. Ali ništa revolucionarno.

    LG će još malo izbaciti telefon sa 2GB RAM memorije, intel i ARM se kolju ko će proizvesti bolji procesor, jer je intel već proizveo procesore od oko 2GHz, dok ARM kloukuje svoje procesore na više od 3GHz. Da je Samsung ubacio ovako nešto, stvarno bi bilo revolucionarno. Ovako, izgleda kao samo ne toliko veliki update u odnosu na SGS2 telefon.

  • Koliko vidim iz gornjih komentara, grozdje je kiselo… 🙂 Narocito HTC fanovima… Jak, prejak, zaobljenim ivicama su uspeli da ga smanje uprkos 4.8 ekranu… Osim cene od dve prosecne srpske plate, ne vidim drugu manu…

  • Odlicne karakteristike, ali mogli su bolji neki dizajn da smisle, ovo je bar meni ogavno..
    Kao sto je dule rekao, quad je malo i preterano jer single core moze sve da pogura.
    Naravno, ne bih se zalio da imam ovo, a veliki plus im je sto su stavili slot za sd koji je HTC prestao da stavlja sto me je razocaralo.
    Sve ostalo je receno u prethodnim komentarima 🙂

  • U pravu si, pa moj DHD odgovara jos svim izazovimaa kamo li tvoj Arc S 🙂
    Cak ovi noviji kvadkor procesori nose samo glavobolju korisnicima 🙂

    Citao sam na XDA, podforum za One X, da zbog Tegra 3 procesora neke aplikacije cak ne rade kako treba jer nisu optimizovane 🙂

  • Slazem se sa Sasom iz posta iznad mnogo je vremena proslo od najave i svi su stvorili sliku o idealnom telefonu. S3 jeste dobar telefon u to nema sumnje i zagrizeni fanovi samsunga ce ga kupovati sigurno, dok ostali bi verovatno u nekom razmisljanju i poredjenju verovatno uzimali One X verovatno jedino zbog izrade…

    Sto se tice one imitacije siri sistema (mozda nije imitacija ali nisam zapamtio kako se zove na S3) to pogotovu kod nas nece biti korisno tesko da moze da razume taj telefon nas engleski (ovo je moje misljenje)… NFC tehnologija dostupna je manje vise u mnogim novim telfonima, a quad core je trenutno samo za benchmark testove… Jos uvek moj Arc S koj ima jedno jezgro odgovara svim izazovima na marketu… Da ne zaboravimo da je tu i dual core koj tek treba biti iskoriscen…

    Sve u svemu za sada po meni samo za benchmark testove… Dok se dodje do potpune iskoriscenosti quad core procesora izaci ce mnogo telefona koji ce biti noviji i bolji…

    Neko je pomenuo i LG i Sony da ne idu tom stazom “prebrzog” razvoja, ali mislim da oni nude ono sto je u tom trenutku na trzistu dovoljno. Tu mislim na procesore. Sony je poceo da izbacuje svake godine novu liniju tako da ce verovatno tek sledece godine izbaciti quad core telefone… Mada videce mo kako ce sve da se razvija i sta ce sve biti…

    Da rezimiram, S3 je dobar telefon, cak sta vise odlican trenutno, ali kako je najavljivan po meni nije ispunio ocekivanja. Nista preterano revolucionarno, mada ima tu novina i naravno svaki proizvodjac tezi tome da unapredjuje telefone…

    Da dodam sada bi naravno svi voleli da imamo ovaj telefon, ipak je to novo i ima nove tehnologije koju bi svi voleli da isprobaju i koriste, ali pravo pitanje je treba li nam ta sva tehnologija sada.

  • Kome se svidja izgled ili ne je vec subjektivna stvar… Meni licno izgleda ok, cak mi super izgleda ta tekstura. 😀 Sto se performansi tice, tesko da mu ko moze odoleti. 🙂

  • Gledao sam sinoc predstavljanje, jeste super telefon, ali mu nesto definitivno fali. Ne znam da objasnim, nije mi to, to. Cini mi se da je Samsung mnogo odugovlacio sa predstavljanjem telefona kako bi privukao paznju sto vise ljudi/potencijalnih kupaca. Problem se javio kada su ti ljudi/potencijalni kupci poceli da u glavi staraju sliku o svom idealnom S3 telefonu (jer su imali dosta vremena) koja je daleko drugacija od S3 telefona koji je sinoc predstavljen. Mnogi su ocekivali bolju kameru, kvalitetniju izradu, keramicko kuciste, moderne ICS dugmice, bolji, mnogo bolji dizajn… A nista od toga nisu dobili.

  • Мени се ово допада али само у белој боји, ова плава на сликама делује некако јефтино и можда су мало претерали са величином екрана. Неко воли “Ноте” али има и оних којима се његова величина не свиђа. Што се тиче брзине овај Самсунгов чипсет кида, жао ми што и остали не умеју да праве овако добре телефоне. Сони и ЛГ изигравају бледе сенке Самсунгу и ХТЦ-у који се иначе труди али никако да достигне Самсунг.

    Већ може да се наручи (добијете га када изађе у продају, али први) по симболичној цени од 620€ на сајту Carphone Warehouse

  • Ne znam… meni je nekako One X “blizi” 🙂

    Mnogo mi je ruzan ovaj S III, dok One X odise stilom. 🙂
    Svidja mi se sto ce izgleda imati izdrzljiviju bateriju od One X i ovo sto ima micro SD slot….
    Mada kada bih uzimao uzeo bih One X. 🙂

    Jel S III isto podrzava micro SIM?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *