Predstavljen Samsung Galaxy Alpha

Objavila u 13/08/2014 u 13:01

Samsung je predstavio novi telefon u Galaxy porodici pod nazivom Alpha. Alpha za razliku od Samsungovih flagship modela je malo drugačijeg dizajna, ima metalni okvir, elegantne zaobljene ivice i mekanu poleđinu telefona. Nisam imala priliku da vidim uživo ovaj telefon, ali me baš zanima u kom pravcu je krenuo Samsung sa ovom promenom. Na fotografijama se vidi da Samsung prati njihov dizajn ali da su se igrali sa materijalima. Video reklama mi govori da telefon cilja modni svet. Evo šta kaže generalni direktor:

„Galaxy Alpha je kreiran i dizajniran na osnovu specifičnih želja korisnika“, istakao je Dž. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Sa potpuno novim izgledom, fokus uređaja Galaxy Alpha je na dizajnu i funkcionalnosti. Metalni okvir i tanko telo uređaja sa naprednim hardverskim funkcijama je spoj koji korisnici očekuju od vrhunskog Galaxy mobilnog uređaja“.

Konstrukcija i mala težina uređaja pružaju korisnicima udoban osećaj u ruci i odličnu kontrolu, kako kažu iz Samsunga. Moram reći da telefon deluje vrlo lepo i elegantno 🙂

Galaxy Alpha ima i odličan hardver. Ako krenem od displeja, tu je HD Super AMOLED displej od 4.7 inča sa rezolucijom 1280 x 720 piksela.Telefon ima Octa Core (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz) procesor i 2 GB RAM-a. Nema slot za SD karticu i ima 32GB interne memorije.

Ima zadnju kameru od 12 MP sa Samsungovim softverom za fotografisanje. Galaxy Alpha dolazi sa funkcijama kao što su Ultra-Power Saving Mode, S Health, Finger Print Scanner, Private Mode i povezivanje sa najnovijim nosivim uređajima Samsung Gear Fit, Gear Live i Gear 2.

Galaxy Alpha se očekuje u prodaji od kraja septembra.

https://www.youtube.com/watch?v=u8OZoyHvX78

Specifikacija

Mreža: LTE Cat.6 (300/50Mbps)
Displej: 4.7” HD Super AMOLED (1280 x 720)
Procesor: Octa Core (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz) ili Quad Core 2.5GHz

OS: Android 4.4.4 (KitKat)

Kamera: 12MP (rear) + 2.1MP (front)
Funkcije kamere: Beauty Face, Dual Camera, HDR (High Dynamic Range),
Panorama, Selective Focus, Shot & More, Virtual Tour

Video: UHD 4K (3840 x 2160) @30fps
Video Codec : H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1,
Sorenson Spark, MP43, WMV7, WMV8, VP8
Video Format : MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV,
MKV, WEBM
Audio Codec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+,
WMA, Vorbis, FLAC
Audio Format : MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA,
AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF,
IMY, RTTTL, RTX, OTA

Dodatne funkcije
Ultra Power Saving Mode
Download Booster
Quick Connect
Private Mode
Google mobilni servis
Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube

Povezivanje
WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2×2)
Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+
USB: USB 2.0
NFC
Senzor
Accelerometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Light Sensor, Proximity Sensor ,Gesture Sensor, Fingerprint Sensor, HR Sensor
Memorija:
RAM : 2GB
Interna memorija: 32GB
Nema  mikro SD ulaz
Dimenzije
132.4 x 65.5 x 6.7 mm, 115g
Baterija
1,860 mAh

Tags: dizajnGalaxy Alphametalmodni telefonnovi materijaliokvirsamsungspecifikacije

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *